FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Vladimír Blažek končí na pozici trenéra mužského A-týmu

Vladimír Blažek končí na pozici trenéra mužského A-týmu
Po třech letech a dvou sezonách na pozici hlavního trenéra A-týmu končí v klubu trenér Vladimír Blažek.

Vladimír Blažek přišel do Zlín Lions před sezónou 2021/2022, kdy s Pavlem Gofroněm vytvořil trenérskou dvojici juniorského týmu v nejvyšší soutěži - CE lize juniorů. V následující sezóně se přesunul k trápícímu se družstvu mužů, postupně skládal tým a pustil se směle do práce v Divizi. Hned svou první sezónu přetavil skromné cíle na skvělý výsledek, kterým byl suverénní postup mužské áčka do Národní ligy. O rok později byly cíle opět skromné, přesto se výsledkově dařilo, postup do semifinále Národní ligy v první sezóně a dlouhá série s Torpedo Havířov znamenala pro muže úspěšnou sezónu, která nastavené cíle vysoce předčila.

Nyní je mužský tým bez trenéra, Vladimír Blažek se rozhodl po domluvě s vedením Zlín Lions v klubu skončit.

„Takový je sportovní život, občas není fér, občas výsledky neznamenají vše. Osobně mě ztráta kvalitního trenéra velmi mrzí, udála se řada chyb, z kterých se musíme všichni poučit. Vláďovi přeju hodně štěstí v další životní etapě a rád bych mu i touto cestou poděkoval za skvělou spolupráci i čas věnovaný našemu klubu, říká sekretář Jan Krkoška.

Nová sezóna se rychle blíží, letní příprava je v plném proudu a vedení klubu intenzivně hledá náhradu, která by se mužského družstva ujala. „Navázat na Vláďovu práci bude náročné, oslovujeme trenéry, kteří by zapadli do filozofie Zlín Lions. Situace ale není snadná, v regionu je kvalitních trenérů jako šafránu a upřímně přiznám, že se nám zatím příliš nedaří. Práci na hledání nového trenéra áčka ale nyní bereme jako prioritu,“ dodává Krkoška.

Sluší se vyjádřit obrovský dík za odvedenou práci, kterou Vladimír Zlín Lions věnoval. V klubu zanechal silnou stopu a rozhodně se jednalo o jednoho z našich nejúspěšnějších trenérů. Ať se ti daří, Trenére!