FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Béčko mužů trápilo favority. Z turnaje v Hodonicích veze 3 body

Béčko mužů trápilo favority. Z turnaje v Hodonicích veze 3 body
​V sobotu čekal béčko mužů brzký ranní výjezd do Hodonic, kde se utkali s domácími a následně vyzvali B-tým Znojma.

ZLÍN LIONS B vs. TJ HODONICE 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)

„První utkání nás čekalo domácí mužstvo Hodonic, které jsme chtěli překvapit a nadělit mu opožděnou velikonoční nadílku. V 10. minutě se po přihrávce Strouhala prosadil střelou Kopčil. Ke konci první části dostal soupeř výhodu přesilové hry, kterou využil a stav byl 1:1. Druhá část utkání byla v naší režii, kdy jsme soupeře poctivě dostupovali a vrhali se do rychlých kontrů. Dva z nich proměnil hladový Pospíšil. Stav utkání 3:1. Ve třetí části se soupeř snažil zahrozit, avšak naše celoplošná obrana tentokrát fungovala na výbornou a zbytek šancí soupeře pochytal spolehlivý Procházka, který nás držel po dobu celého utkání. Branku vstřelil Baroň a svůj hattrick dokonal třetím zásahem Pospíšil. Dvě minuty před koncem skóre upravil na konečných 5:2 hodonický Šťasta a mohli jsme se tak radovat ze zasloužených 3 bodů,“ popsal vývoj utkání kapitán Ondra Vicherek.

Branky (asistence): Kopčil (Strouhal), Pospíšil (Juřica), Pospíšil, Baroň M. (Kopčil), Pospíšil (Baroň M.) 

ZLÍN LIONS B vs. TJ ZNOJMO LAUFEN CZ B 6:7 (3:1, 1:2, 2:4)

„Druhý zápas nás čekal opět kvalitní soupeř a to B-tým Znojma, který okupoval třetí místo v tabulce. Cíl byl jasný, zopakovat výkon z prvního utkání a potrápit i znojemské špílmachry. Nezačali jsme zrovna nejlépe, kdy se již ve 3. minutě prosadil Procházka a prohrávali jsme 0:1. Šestá minuta a máme tu vyrovnání – Míša Baroň si v poklidu vyvezl balonek přes 3 hráče a nechytatelnou střelou nedává golmanovi šanci, 1:1. Po necelých třech minutách se mi podařilo obrat o balonek obránce Znojma a rychlou střelou nad rameno jsem prostřelil vše, co mi stálo v cestě – 2:1. Na konci první třetiny jsme využili i nabídnutou přesilovou hru, kdy střelu Strouhala doklepl do sítě pohotový Kresa. Druhá část utkání byla ve znamení šancí na obou stranách, kde se několika parádními zákroky vyznamenali brankáři obou týmů. Soupeř vyrovnal po brankách Dabergera a Procházky. 20 sekund před koncem druhé třetiny jsme si vzali vedení zpět, kdy se nám podařilo dobrým pressem obránců vybojovat balonek, který mi před bránu ještě stihl posunout Pavel Baroň a zakončoval jsem do prázdné brány – 4:3. Pátá minuta poslední třetiny a vedeme již 5:3 – Michal Baroň svým typickým způsobem podržel balonek, přihrál volnému Kubíčkovi, který to, jak se říká, vymetl. Znojemští to však nezabalili, lehce zvýšili obrátky a podařilo se jim vyrovnat na 5:5. Čtyři minuty před koncem si vzal opět slovo, ve formě hrající, Michal Baroň, který opět prošel přes dva hráče a odstranil zbytek pavučin ze znojemské branky – 6:5. Radost bohužel nevydržela dlouho, dvě minuty před koncem srovnává Gerža. Chybělo 15 sekund do konce, kdy před naší bránou vyplaval osamocený Procházka, který po hezké přihrávce Blažka strhává výhru na stranu Znojma v poměru 6:7. Chci poděkovat všem klukům za dnešní výkony, kdy jsme jasně přehráli kvalitní Hodonice, nechybělo moc a mohli jsme urvat i další 3 body proti silnému Znojmu, které jsme v určitých pasážích hry také přehrávali. Oba naši brankáři nás dnes podrželi a máme tak radost, jak se nám dnešní výlet do Hodonic vydařil. Kéž bychom v takové formě a sestavě hráli každý turnaj, pozice v tabulce by byla jistě o mnoho lepší. Nejdelší výjezd nás čeká za 3 týdny, kdy pojedeme na poslední turnaj sezony do Znojma,“ zhodnotil druhé utkání a turnaj kapitán Ondra Vicherek.

Branky (asistence): Baroň M., Vicherek, Kresa (Strouhal), Vicherek (Baroň P.), Kubíček (Baroň M.), Baroň M. (Strouhal)

Sestava: Procházka, Bartík - Vicherek, Baroň P., Kubíček, Strouhal, Kresa, Kopčil, Juřica, Baroň M., Bajza, Pospíšil, Soukup, Svitálek