FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

REPORT | Pátý duel ovládlo Torpedo. Cesta Lvů v Národní lize končí v semifinále

REPORT | Pátý duel ovládlo Torpedo. Cesta Lvů v Národní lize končí v semifinále
Mužský A-tým nastoupil v neděli 24. 3. do rozhodujícího pátého utkání semifinále Národní ligy proti havířovskému Torpedu.

5. ZÁPAS: TORPEDO HAVÍŘOV vs. ZLÍN LIONS 8:1 (5:0, 2:0, 1:1)

Ani po čtyřech utkáních mezi Lvy a Torpedem nebyl znám postupující tým do finále play-off Národní ligy. Rozhodnout tak muselo až páté klání, které se odehrálo na půdě Havířova. A podpořit Lvy se tam vydala i početná skupina fanoušků, která zaplnila všechna místa ve vypraveném autobuse. 

Víc jak 400 diváků obou celků vytvářelo na hale již od začátku skvělou atmosféru hodnou rozhodujícího utkání. Úvodní minuty ale k nelibosti zlínských Lvů a jejich fanoušků patřily domácímu Torpedu. Hned po 42 vteřinách dostal havířovské do vedení Šulc (1:0). Následně mezi 6. a 7. minutou v rozmezí pouhých 100 sekund domácí nastříleli do brány Lvů tři slepené góly. V rychlém sledu za sebou se postupně prosadili Šulc, Černý a Klimeš (4:0). Viditelně opaření Lvi hledali způsob jak se vrátit zpátky do zápasu, první třetina ale jasně patřila domácím. Ve 20. minutě navíc přidal pátou branku Vlach a bylo to 5:0. Po první třetině se tak velmi výrazně k vítězstvím a postupu přiblížili hráči Havířova. 

Na nepovedenou první dvacetiminutovku chtěli Lvi zapomenout a zkoušeli se ve skóre přiblížit svému soupeři. Ten však předváděl nejlepší výkon ze všech pěti vzájemných měření sil a zápas držel pevně pod svou kontrolou. Lvi se sice postupně začali také dostávat do brankových příležitostí, ty ale většinou končily na výborně chytajícím golmanovi. Ostrými tak stále pálili pouze hráči Torpeda. Dvěma brankami v 22 a 29. minutě navýšili Kraus s Vilímem již na 7:0. 

Ve florbale je možné všechno a sedm gólů jde nastřílet během několika minut. Šance na zázrak tak pořád existovala, zápas ale byl již prakticky rozhodnut. Zkušený Havířov si nadále výsledek hlídal a Lvům nakonec dovolil jen kosmetickou úpravu skóre. V 55. minutě vstřelil jediný gól Lvů Nikolov. V závěru ještě Vlach korigoval na konečných 8:1 a postup do finále play-off Národní ligy si tak v pátém duelu vybojoval domácí Havířov. 

Parádní cesta Lvů celou sezonu tak skončila těsně před branami finále. Jízda to ale byla parádní a to i díky vám - našim skvělým fanouškům. Děkujeme vám za úžasnou podporu, kterou jste nám po celou sezonu projevovali.

Branky (asistence): 1. Martin Šulc (Vlach), 6. Martin Šulc (Vilím J.), 6. Matěj Černý (Peřka), 7. Adam Klimeš (Černý), 20. Tomáš Vlach (Vilím J.), 23. Richard Kraus (Peřka), 29. Jakub Vilím (Kloza), 58. Tomáš Vlach - 55. Josef Nikolov (Pankuch)

Sestava: Kubíček, Šiška - Baroň, Blažek Vl., Malošík, Klímek, Horník, Jiříček, Ondroušek, Blažek Vo., Svoboda, Kundrata, Rek, Tvrdoň, Nedbálek, Pankuch, Nikolov, Kresa, Žůrek