FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

REPORT | Po úvodním víkendu je stav čtvrtfinálové série Lvů se Šumperkem vyrovnaný 1:1

REPORT | Po úvodním víkendu je stav čtvrtfinálové série Lvů se Šumperkem vyrovnaný 1:1
Muži o víkendu zahájili čtvrtfinálové boje play-off dvěma domácími zápasy proti Šumperku.

1. ZÁPAS: ZLÍN LIONS vs. ASPER ŠUMPERK 6:7 pr. (1:2, 3:2, 2:2 - 0:1)

Úvodní čtvrtfinálové utkání nabídlo fantastickou diváckou návštěvu a kulisu. Spokojenější ale byli v začátku ti fanoušci, kteří podporovali hosty ze Šumperku. V 5. minutě totiž otevřel skóre šumperský Šíma (0:1) a v 10. minutě na něj přesnou střelou z půlky navázal Hruban (0:2). Po vlažnějším vstupu se ale Lvi osmělili a začali být směrem dopředu více nebezpeční. A v 19. minutě mohli oslavit premiérovou branku v play-off Národní ligy. Ondroušek se uvolnil od mantinelu a žabičkou našel před bránou volného Baroně, který ze vzduchu sklepnul míček do sítě (1:2). Po první třetině tak šli do šaten s mírným náskokem hosté.  

Druhou dvacetiminutovku začali lépe Lvi. Ve 24. minutě přihrál Svoboda míček do běhu Vl. Blažkovi, který z úniku zamířil přesně pod břevno (2:2). Hned za dvě minuty ale vrátil vedení hostům po přihrávce z rohu Pírek (2:3). A gólová předháněná pokračovala i v dalších minutách. Ve 29. minutě opět zafungovala spolupráce Ondrouška s Baroněm. Ondroušek vybojoval míček v rohu a přihrál před bránu volnému Baroňovi, který se nemílil a podruhé v zápase rozvlnil sít za brankářem soupeře (3:3). Zanedlouho ale opět vedli šumperští. Bekendovou střelou se přesně k tyči trefil Šíma (3:4). Ani to nebylo z pohledu branek v druhé části vše. Ve 34. minutě si vzal míček na půlce Baroň a přesnou střelou dovršil hattrick (4:4). Do třetí třetiny se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Třetí třetina sotva začala a hosté už lovili míček ze sítě. Po přihrávce Reka zpoza brány se střelou pod břevno prosadil Ondroušek (5:4) a Lvi se dostali poprvé do vedení. O to ale ve 44. minutě v rozmezí 40 vteřin přišli. Nejprve střelou ze středu přesně zakončil Pírek (5:5) a následně se zblokovaná střela odrazila smolně od golmana do Baroně (5:6) a Lvi museli znovu dotahovat. A i napočtvrté se jim to podařilo. V záverečné power-play po příhrávce Vl. Blažka vyrovnal na 6:6 střelou z první Kundrata. Rozhodnout tak muselo až prodloužení. V něm však po dvou minutách vystřelil úvodní bod série pro Šumperk Mannl (6:7).

Branky (asistence): 19. Michal Baroň (Ondroušek), 25. Vladimír Blažek (Svoboda), 29. Michal Baroň (Ondroušek), 34. Michal Baroň (Horník), 42. Lukáš Ondroušek (Rek), 59. Michal Kundrata (Blažek Vl.) - 5. Matěj Šíma (Harapát), 10. Jakub Hruban (Šíma), 27. Matěj Ivo Pírek (Mannl), 32. Michal Šíma (Trávníček), 44. Matěj Šíma, 44. Michal Baroň (vl.), 62. Jan Mannl (Šíma)

Fotogalerie (foto: Václav Mikulík): 
https://www.flickr.com/photos/162509204@N05/albums/72177720315072546/

Sestřih gólů - video

2. ZÁPAS: ZLÍN LIONS vs. ASPER ŠUMPERK 9:7 (2:2, 5:2, 2:3)

I druhé utkání nabídlo vyrovnanou a napínavou podívanou. Po prohře v sobotním duelu vstupovali Lvi do duelu s jedinou vidinou - vítězství a srovnání série na 1:1. 

Úvodní gól sice v 8. minutě vstřelil hostující Trávníček (0:1), hned o minutu později ale bylo vyrovnáno. Ondroušek si od mantinelu navedl míček na střed, odkud prostřelil vše, co mu stálo v cestě (1:1). Ve 14. minutě přidali Lvi druhou trefu. Z rozehrávky z rohu po přihrávce Chalabaly dostal míček do brány Vl. Blažek (2:1). Do konce třetiny ale hosté opět našli odpověď a srovnali. První dvacetiminutovka plná šancí na obou stranách tak skončila nerozhodně 2:2. 

Ve druhé třetiny byli diváci, kterých i na druhý duel dorazilo několik stovek, svědky celkem sedmi branek. Ofenzivní gólovou smršť spustil ve 24. minutě Pírek (2:3). Následující desetiminutovka ale patřila Lvům. Ve 26. minutě se v přesilové hře prosadil přesnou střelou od mantinelu Kundrata (3:3). Ve 30. minutě utekl v oslabení obráncům Baroň a poslal Lvi podruhé v zápase do vedení (4:3). O pět minut později přidal svoji druhou branku Kundrata, když zamířil přesně na bližší tyč a navýšil na 5:3. A za minutu to bylo již o tři branky. Klímek vybojoval na polovině míček, vyrazil dopředu a krásnou ranou pod břevno skóroval (6:3). Ve 38. minutě sice v přesilové hře snížil Trávníček (6:4), poslední slovo ale měli opět Lvi. Kundrata od mantinelu naservíroval míček přesně na čepel Malošíka a rozdíl ve skóre byl opět tříbrankový (7:4). 

Před poslední třetinou tak měli Lvi zápas výborně rozehraný. Až do 50. minuty nepouštěli soupeře k větším příležitostem a hlídali si svůj náskok. Na konci 52. minuty ale nešťastně ztečovaná střela Mannla zapadla za záda Kubíčka a bylo to 7:5. Hosté vycítili šanci vrhli vše do útoku. V 56. minutě se dostali šanci na odskočení Lvi. Přesilová hra 4 na 3 však nabídla branku na méně pravděpodobné straně hřiště. Hostující Mrázek utekl po mantinelu, snížil na 7:6 a zadělal na závěrečné drama. Hosté si vzali time-out a zkusili hru v šesti. Toho využili Lvi a v 59. minutě dlouhý výhoz Klímka doklepl do prázdné klece Chalabala (8:6). Rozhodnuto ale ještě nebylo. Napínavá koncovka vrcholila v poslední minutě. Třicet vteřin před koncem ještě jednou rozvlnil síť hostující Matěj (8:7). Na jeho gól ale ještě stihli odpovědět Lvi z hole Vl. Blažka (9:7) a v domácí hale mohla vypuknout radost. Lvi druhé utkání zvládli a srovnali stav série na 1:1. 

Branky (asistence): 9. Lukáš Ondroušek (Blažek Vo.), 14. Vladimír Blažek (Chalabala), 26. Michal Kundrata (Klímek), 30. Michal Baroň (Ondroušek), 35. Michal Kundrata (Blažek Vl.), 36. Matěj Klímek, 40. Pavel Malošík (Kundrata), 59. Lukáš Chalabala (Klímek), 60. Vladimír Blažek (Kundrata) - 8. Jiří Trávníček (Šíma), 17. Jindřich Kamler (Mrázek), 24. Matěj Ivo Pírek (Mannl), 38. Jiří Trávníček (Šíma), 52. Jan Mannl (Harapát), 57. Ondřej Mrázek, 60. Petr Matěj (Mannl)

Fotogalerie (foto: Václav Mikulík): https://www.flickr.com/photos/162509204@N05/albums/72177720315068820

Sestřih gólů - video

Děkujeme všem fanouškům za úžasnou podporu v úvodních čtvrtfinálových soubojích! Série se nyní přesouvá na půdu soupeře. V sobotu 2. 3. od 18:00 hod. a v neděli 3.3. od 16:00 hod. jsou na programu třetí a čtvrté zápasy ve Sportovní hale Gymnázia Šumperk