FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

REPORT | Muži zakončili základní část vítězstvím nad Havířovem

REPORT | Muži zakončili základní část vítězstvím nad Havířovem
Mužský A-tým o víkendu zakončil základní část Národní ligy domácím soubojem proti Slovanu Havířov.

ZLÍN LIONS vs. TJ SLOVAN HAVÍŘOV 6:4 (4:0, 1:1, 1:3)

Drama až do samotného konce základní části. Ani před posledním 22. kolem Národní ligy nebylo jasné, které týmy si zahrají vytoužené play-off a které naopak bude čekat nepopulární play-down. Muži se v posledním duelu před play-off utkali se Slovanem Havířov. Lvi usilovali o udržení 3. místa a hosté zase o samotnou účast v nadstavbové části. Oba týmy tak měly o co hrát a vstupovaly do zápasu s odhodláním zvítězit. 

A začátek důležitého duelu vyšel daleko lépe Lvům. Ti do utkání doslova vletěli a brzy slavili první gól. V 8. minutě otevřel skóre Vl. Blažek (1:0). Hned za dvě minuty našel opět cestu do soupeřovi svatyně Vl. Blažek a bylo to 2:0. Uběhlo jen dalších 16 vteřin a hosté lovili ze své sítě míček potřetí. Přesnou střelou se prosadil Chalabala (3:0). Povedenou první třetinu pak ještě v 15. minutě korunoval gólem z předbrankového prostoru Nedbálek. Malou kaňkou tak byly jen tři zbytečná vyloučení, které ale dokázali muži ubránit. Do šaten se šlo za stavu 4:0.

V druhé třetině se hra více vyrovnala a soupeř začínal ve větší míře ohrožovat domácího golmana Kubíčka. Ten ale předváděl výborné zákroky a dlouho držel hosty na nule. Až v 30. minutě se ujala střela Kyce a havířovští snížili (4:1). Následně ale opět kontrovali Lvi. Ve 34. minutě doklepl míček za záda soupeřova golmana Ondroušek (5:1). V závěrečných minutách se již skóre neměnilo a po dvou třetinách tak stále vedli Lvi o čtyři branky. 

Havířovu šlo o všechno a tak do poslední dvacetiminutovky vstoupil velmi aktivně. A hned za 40 sekund se mu naskytla dobrá příležitost pro snížení. Nařízené trestné střílení proměnil hostující Fusek (5:2). A když se hned za osm vteřin znovu prosadil Fusek, rozdíl byl už jen o dvě branky. Vynikající vstup do třetiny vliv havířovským krev do žil, Lvi zůstali naopak lehce opařeni. Ve 42. minutě se ale šťastně dostal míček pošesté do sítě hostů a domácí se opět uklidnili (6:3). Tento stav zůstával dlouho neměnný. Až čtyři minuty před koncem zkusili hosté hru bez brankáře, ze které vytěžili gól. V 57. minutě skóroval po smolných odrazech před brankou Vinárek (6:4). Následně měli Lvi několik příležitostí trefit prázdnou bránu a zpečetit výhru. Ani jedna z nich ale nemířila přesně. Ani hosté už ale nedokázali vstřelit další branku a z důležité výhry 6:4 se tak mohli radovat Lvi. 

Muži ziskem tří bodů uhájili 3. místo, pro hosty bohužel prohra znamená účast v play-down. 

Branky (asistence): 8. Vladimír Blažek (Kundrata), 10. Vladimír Blažek (Svoboda), 10. Lukáš Chalabala (Samohýl), 15. Adam Nedbálek (Blažek Vo.), 35. Lukáš Ondroušek (Klímek), 42. Dominik Vinárek (vlastní) - 30. František Kyc, 41. Kryštof Fusek (z náj.), 41. Kryštof Fusek (Kyc), 57. Dominik Vinárek (Malina)

Fotogalerie (foto: M. Zapletal) z utkání ke shlédnutí zde: 
https://www.flickr.com/photos/162509204@N05/albums/72177720314921673/

Děkujeme opět všem fanouškům za úžasnou podporu na hale. 

Tabulka Národní ligy po základní části

Play-off | čtvrtfinálové dvojice