FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

REPORT | Lvi v předposledním kole těsně prohráli s Hranicemi

REPORT | Lvi v předposledním kole těsně prohráli s Hranicemi
Mužský A-tým v utkání 21. kola Národní ligy vyrazil na poslední venkovní utkání základní části do Hranic.

FBC HRANICE vs. ZLÍN LIONS 4:3 (1:1, 2:0, 1:2)

Základní část Národní ligy odpočítává svá poslední kola a každý zápas je tak nadmíru důležitý. Domácí Hranice bojovali o účast v play-off, Lvi zase o umístění v první čtyřce. O náboj tak bylo v tomto duelu postaráno. 

Od začátku se hrálo utkání ve skvělé atmosféře, kterou společně vytvořily fanouškovské tábory jak domácích Hranic, tak i zlínských Lvů. Důležitost tohoto souboje od prvních minut dokládala opatrnější a hlavně zodpovědná hra směrem do obrany. Nikdo nechtěl zbytečnou chybou nabídnou soupeři příležitost ke skórování. Brankových příležitostí tak nebylo k vidění tolik, i tak se ale v první třetině prosadily oba týmy. V 7. minutě otevřel skóre utkání přesnou střelou Kundrata (1:0). V závěrečných vteřinách první části ale ještě stihl vyrovnat domácí Kratochvíl (1:1).

Ve druhé třetině se Lvům příliš nedařilo překonávat dobře organizovanou obranu soupeře a tak o něco více hrozili domácí. A vytěžili z toho dvě branky. Nejprve se v 31. minutě trefil Potsch (2:1) a v 35. minutě po nešťastném odrazu Dobeš (3:1). Po dvou třetinách tak byl stav přívětivější pro domácí Hranice. 

Do třetí třetiny vstupovali Lvi odhodlaní nepříznivý stav otočit. V úvodu poslední dvacetiminutovky sice ještě navýšil skóre na 4:1 domácí Andrýsek, následně již ale padaly góly pouze do domácí sítě. Zvýšená aktivita Lvů přinesla v 53. minutě snížení z hole Klímka (4:2). Lvi se tlačili do útoku a cítili šanci s výsledkem ještě něco udělat. A když v 57. minutě podruhé v zápase dostal míček do sítě Kundrata (4:3), vyrovnání bylo na dosah. V dramatickém závěru však již ani hra v šesti nepřinesla kýženou vyrovnávací branku a těsnou výhru 4:3 tak slavili domácí Hranice. 

Branky (asistence):  20. Lubomír Kratochvíl (Grygar), 31. Štěpán Potsch (Kubica), 35. Ondřej Dobeš (Kolajta), 44. Tomáš Andrýsek (Klimecký) - 7. Michal Kundrata (Blažek Vl.), 53. Matěj Klímek (Kundrata), 57. Michal Kundrata (Tvrdoň)

Poslední utkání základní části odehrají muži na "Průmka Aréně" v sobotu od 15:00 hod. proti Slovanu Havířov. Lvi budou bojovat o udržení první čtyřky a havířovští zase o účast o play-off. Půjde tak o velmi důležitý a atraktivní souboj posledního kola. Nenechte si jej ujít a dorazte Lvy podpořit.  

Tabulka Národní ligy po 21. kole