FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

REPORT | Muži v souboji o první čtyřku přehráli Třinec

REPORT | Muži v souboji o první čtyřku přehráli Třinec
Mužský A-tým se v sobotu 3.2. utkal na domácí půdě s tabulkovým sousedem z Třince.

ZLÍN LIONS vs. FBC INTEVO TŘINEC 5:4 (2:1, 1:0, 2:3)

Oba týmy před utkáním dělil na čtvrtém, respektive pátém místě ligové tabulky pouhý jeden bod. Šlo tak o přímý souboj o první čtyřku, která zaručuje zahájení play-off na domácí palubovce. 

Hned ve 2. minutě se Lvům naskytla výborná příležitost otevřít skóre. Nařízené trestné střílení ale Vl. Blažek neproměnil. Domácí to naštěstí nemuselo mrzet dlouho. Ve 4. minutě totiž za záda třineckého golmana propadlo nahození Kresy (1:0). Ve 13. minutě se však ujala nenápadná střela Szkandery a bylo vyrovnáno (1:1). Hned za 10 vteřin ale skóre opět měnilo. Po buly získal míček ve středovém kruhu Baroň a přesnou střelou poslal Lvy opět do vedení (2:1). S dalšími střeleckými pokusy si poradili golmani a nebo je obrannými bloky dokázali zastavit samotní hráči. Do šaten tak šli po první třetině s jednobrankovým náskokem Lvi.

Druhá třetina byla z pohledu branek tou nejchudší. I tak se ale hrál rychlý florbal a šance si vypracovávali jak domácí, tak hosté. Ani jeden z celků však nemířil přesně a z množství pokusů se ujal jediný. Po nahrávce zpoza brány se ve 29. minutě prosadil Vl. Blažek (3:1). V závěrečných vteřinách ještě vytáhl parádní zákrok Kubíček a udržel tak pro Lvy dvoubrankové vedení po druhé třetině. 

V úvodu třetí části navýšil náskok Lvů na 4:1 z dorážky Tvrdoň. Třinečtí následně zabrali a po skrumáži před brankou a šťastném odrazu snížili ve 46. minutě na 4:2. Následně byl vyloučen domácí Tvrdoň a třinečtí nabídnutou přesilovku využili (4:3). V 50. minutě ale opět dodal klid na florbalky Lvů dorážkou Rek (5:3). Následovala další přesilovka Třince, kterou Lvi ubránili. Krátce po jejím skončení se ale nešťastně od Klímka odrazil míček do Kubíčkovi klece a bylo zaděláno na dramatickou koncovku. Ani v závěrečné power-play hosté nedokázali srovnat a z vítězství v souboji dvou tabulkových sousedů se tak mohli radovat Lvi. 

Branky (asistence): 4. Adam Kresa (Nikolov), 13. Michal Baroň (Nikolov), 29. Vladimír Blažek (Klímek), 44. František Tvrdoň (Kresa), 50. Adam Rek (Nikolov) - 13. Adam Szkandera, 46. Michal Badura (Turoň), 48. Jan Janáč (Mieszek), 53. Matěj Klímek (vl. gól)

Další utkání čeká Lvy v neděli 11. února od 16:00 hod. na venkovním hřišti proti týmu FBC Hranice

Tabulka Národní ligy po 20. kole