FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

REPORT | Lvi neudrželi vedení a s Přerovem těsně prohráli

REPORT | Lvi neudrželi vedení a s Přerovem těsně prohráli
Mužský A-tým v utkání 19. kola Národní ligy vyrazil na půdu Přerova.

FBC PŘEROV vs. ZLÍN LIONS 6:5 (1:0, 1:3, 4:2)

Souboj dvou tabulkových sousedů o 3. místo v tabulce sliboval atraktivní a vyrovnanou florbalovou podívanou. A to se také stalo. 

Ačkoliv se hrálo od prvních minut ve vysokém tempu a šance se střídaly na obou stranách, golmani úspěšně likvidovali všechny střelecké pokusy domácích i hostujících hráčů. Z množství útočných akcí se v první třetině ujala pouze jediná, když se v 8. minutě prosadil domácí Skalník (1:0). Do šaten tak šli o něco spokojenější florbalisté Přerova. 

Scénář úvodní části se opakoval i ve druhé dvacetiminutovce. Proti slibným šancím domácích i hostujících hráčů dokázali vždy zasáhnout pozorní golmani. V polovině utkání proto výsledek odpovídal spíše fotbalovému klání. Až ve 33. minutě se míček dostal do sítě podruhé, když rychlý protiútok Lvů zakončil Tvrdoň (1:1). Vyrovnávací gól otevřel branková stavidla a do konce třetiny se skóre měnilo ještě třikrát. Ve 34. minutě poslat zpět do vedení domácí tým Gavaller (2:1). Poslední slovo si ale v závěrečných minutách prostřední části vzali Lvi. V 38. minutě vyrovnal Kundrata (2:2) a tři vteřiny před sirénou dostal poprvé v zápase do vedení Lvy Vl. Blažek (2:3).

I do poslední třetiny vstoupili Lvi výborně. Po brankách Malošíka a Vl. Blažka z trestného střílení odskočili poprvé svému soupeři na rozdíl více branek (2:5). Zbývalo posledních deset minut a domácí ztráceli tři branky. Lvi byli blízko k zisku bodů, nepříznivý vývoj však byli přerovští odhodláni ještě zvrátit. Po využité přesilové hře a nepohlídané standartní situaci snížili na 4:5. A když se v 56. minutě prosadil domácí Šamořil, bylo vyrovnáno (5:5). Blížil se konec a oba celky už se pomalu začínaly připravovat na prodloužení. V poslední minutě se ale přerovským ještě naskytla příležitost přesilové hry, kterou 37 vteřin před koncem využili a utkání nakonec otočili na svou stranu.

Branky (asistence): 8. Jakub Skalník (Pavliš), 34. Adam Budník (Gavaller), 53. Jonáš Pavliš (Pospíšilík), 54. Adam Budník (Hořecký), 56. František Šamořil (Hrabica), 60. Adam Pospíšilík (Šefčík) - 33. František Tvrdoň (Kundrata), 38. Michal Kundrata (Tvrdoň), 40. Vladimír Blažek (Malošík), 46. Pavel Malošík (Blažek Vl.), 49. Vladimír Blažek (z náj.)

Děkujeme všem fanouškům, kteří za námi dorazili do Přerova a vytvořili skvělou atmosféru. Těšíme se na všechny opět v sobotu 3. 2. od 15:00 hod. na "Průmka Aréně" proti Třinci.   

Tabulka Národní ligy po 19. kole