FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Napínavé novoroční utkání dotáhli Lvi do vítězného konce v prodloužení

Napínavé novoroční utkání dotáhli Lvi do vítězného konce v prodloužení
Mužský A-tým přivítal po vánoční přestávce v neděli 8. ledna na domácí půdě Torpedo Havířov.

ZLÍN LIONS vs. TORPEDO HAVÍŘOV 7:6 pr. (3:2, 1:3, 2:1 - 1:0)

První utkání po vánoční přestávce nečekal na zlínské Lvy lehký soupeř. Na "Průmka Arénu" zavítal aktuálně druhý celek Národní ligy - Torpedo Havířov. První vzájemný duel dopadl lépe pro havířovské a Lvi tak chtěli oplatit svému soupeři porážku a zahájit nový rok vítězstvím.  

Od první minuty se hrálo atraktivní utkání, jehož skóre otevřel ve 4. minutě v přesilové hře Malošík (1:0). Vedení Lvů ale netrvalo dlouho. Hned v 7. minutě se přesnou střelou prosadil Mikulok a srovnal na 1:1. Šance se střídali na obou stranách. V 15. minutě jedna z nich skončila za zády zlínského golmana a hosté se tak dostali do vedení (1:2). Bleskurychlé vyrovnání ale po přesném výhozu Kubíčka zařídil svým prvním gólem v mužském A-týmu junior Adam Rek (2:2). To ale nebylo do konce první třetiny všechno. V 18. minutě po trefě Horníka opět strhli vedení na svou stranu Lvi (3:2).

Přetahovaná pokračovala i ve druhé části. Ve 27. minutě se ve vlastním oslabení trefil hostující Černý (3:3) a ve 30. minutě znovu obrátil skóre zápasu na stranu havířovských Vilím (3:4). Ve 34. minutě pak svým prvním gólem v prvním startu za muže srovnal na 4:4 obránce Mates Klímek. Nerozhodný stav však do poslední periody nevydržel, když se v 39. minutě prosadil v přesilové hře Jurdzin (4:5).

Napínavý souboj před skvělou diváckou kulisou sliboval dramatické vyvrcholení. Rozdíl ve skóre byl až do 47. minuty vždy maximálně o jednu branku. Pak se ale ve 48. minutě trefil hostující Vlach a vůbec poprvé v utkání dostal svůj celek do dvoubrankového vedení (4:6). Ačkoliv se mohlo zdát, že jde o rozhodující okamžik utkání, nebylo tomu tak. V 54. minutě se po standartní situaci trefil Haša a snížil na 5:6. Lvi nechtěli odejít z utkání s prázdnou. Bojovali až do závěrečných chvil a dočkali se vyrovnání. Třicet dva vteřin před koncem ve hře bez brankáře dotlačil míček za záda hostujícího golmana Horník a o vítězi tak muselo rozhodnout prodloužení.

V něm po třech minutách rozhodl svým druhým gólem v zápase Haša a celá hala začala jásat. Lvi zvládli otočit dramatický duel proti silnému soupeři a společně s fanoušky tak mohli oslavit další domácí vítězství. 

Branky (asistence): 4. Malošík (Blažek Vl.), 15. Rek (Kubíček), 18. Horník, 34. Klímek (Haša), 54. Haša (Blažek Vl.), 60. Horník (Baroň), 64. Haša (Blažek Vl.) - 7. Mikulok (Vlach), 15. Vojtěch Peřka (Peřka K.), 27. Matěj Černý (Peřka K.), 31. Jakub Vilím (Kučera), 39. Václav Jurdzin (Kučera), 48. Tomáš Vlach (Vilím)

Kompletní fotogalerii z utkání najdete zde (foto: Václav Mikulík):
https://www.flickr.com/photos/162509204@N05/albums/72177720313931748/

Další utkání odehrají Lvi v sobotu 13. ledna od 17:30 v Rožnově pod Radhoštěm proti místním Sršňům. 

Tabulka Národní ligy po 16. kole