FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Muži potvrdili formu z posledních utkání. Doma si poradili s Opavou

Muži potvrdili formu z posledních utkání. Doma si poradili s Opavou
Mužský A-tým přivítal v sobotu v rámci 13. kola Národní ligy na domácí palubovce tým S.K. P.E.M.A. Opava.

ZLÍN LIONS vs. S.K. P.E.M.A. OPAVA 9:5 (3:1, 3:2, 3:2)

Lvi v prvním vzájemném měření sil s Opavou prohráli na jejich půdě poměrem 3:7. V odvetném utkání tak chtěli oplatit opavským porážku z úvodu sezony. 

A hned od začátku si šli za vítězstvím. V 10. minutě otevřeli skóre díky přesnému zakončení Vl. Blažka (1:0) a ve 12. minutě navyšovali přesným zásahem z hole Chalabaly (2:0). O minutu později sice snížil hostující Stejskal (2:1), ve 13. minutě ale vrátil dvojbrankové vedení domácím Samohýl (3:1). Ve zbytku první části si Lvi vypracovali několik dalších příležitostí, zakončit je za záda hostujícího golmana se jim ale nepodařilo. I hosté zkoušeli připravenost domácího Steigera v bráně, ten se však žádnou další střelou nachytat nenechal. 

Úvodní pětiminutovka druhé třetiny se Lvům podařila na výbornou a víceméně rozhodla o osudu zbytku utkání. Mezi 21. a 24. minutou se v rychlém sledu za sebou prosadil dvakrát Haša a jednou Horník. Lvi tak odskočili hostům na rozdíl pěti branek (6:1). Opavští se ale nevzdávali a ještě před koncem třetiny snížili na 6:3. 

I přes snížení si Lvi hlídali svůj náskok a kráčeli za ziskem dalších tří bodů. Opavští sice ještě v 50. minutě lehce zdramatizovali výsledek, když se dotáhli na rozdíl pouhých dvou branek (6:4), víc už se jim ale nepodařilo. V 55. minutě vrátil klid na hokejky domácích Pankuch (7:4) a bylo téměř rozhodnuto. Hosté ještě zkusili hru bez brankáře, ta jim ale nevyšla a z vítězství 9:5 se nakonec radovali před vlastními fanoušky domácí Lvi. 

Branky (asistence):  10. Vladimír Blažek (Vít), 12. Lukáš Chalabala (Samohýl), 14. Michal Samohýl (Chalabala), 21. Jakub Haša (Blažek Vl.), 24. Jakub Haša (Blažek Vl.), 25. Filip Horník, 55. Daniel Pankuch (Nikolov), 58. Adam Jiříček (Haša), 59. Michal Samohýl (Steiger) - 13. Petr Stejskal (Boželník), 34. Jiří Šebesta (Klečka), 37. Jan Mazur (Klečka), 50. Karel Boželník (Šebesta), 60. Jiří Šebesta (Pavelek)

Sestava: Steiger, Šauer - Haša, Jiříček, Malošík, Vít, Baroň, Blažek Vl., Samohýl, Chalabala, Horník, Blažek Vo., Bureš, Kresa, Pankuch, Nikolov, Nedbálek, Rek, Tvrdoň

Nadcházející utkání čeká muže opět na domácí půdě. V neděli 10.12. se střetnou na "Průmka Aréně" od 16:00 s Petrovicemi. A půjde o přímý souboj o 4. místo v ligové tabulce.

Národní liga mužů - tabulka