FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Souboje s Vítkovicemi a Brnem dorostencům body nepřinesly

Souboje s Vítkovicemi a Brnem dorostencům body nepřinesly
Tým dorostenců se o víkendu vydal do Brna, kde svedl souboje proti vedoucím týmům 1. koše - Vítkovicím a brněnským Buldokům.

ZLÍN LIONS vs. 1. SC TEMPISH VÍTKOVICE 7:8 (2:2, 2:3, 3:3)

Sobotní odpoledne bylo pro dorostenecký tým Zlín Lions plné vášně, boje a dramatických momentů. V prvním zápase proti Vítkovicím nám chyběl pouhý kousek k vítězství. V utkání jsme se několikrát dostali do vedení a využívali soupeřových chyb, což přinášelo naději na vítězství. Ovšem i přes statečný výkon jsme nakonec prohráli o jediný gól. Skvělý výkon na obou stranách. Dynamika hry a naše snaha o obrat dělaly tento zápas nezapomenutelným.

Branky (asistence): Kurtin (Martinek), Martinek (Kurtin), Kurtin (Martinek), Macharáček (Štěpaník), Macharáček, Martinek (Kresta), Kurtin (Macharáček)

ZLÍN LIONS vs. BULLDOGS BRNO 5:11 (1:1, 2:5, 2:5)

Druhý zápas proti Brnu byl v kontrastu z prvním duelem méně příznivý. I přes iniciované akce a bojovný přístup soupeře jsme se ocitli ve třetí třetině se ztrátou tří branek. Kluci se však nevzdávali a snažili se utkání otočit ve svůj prospěch. Bohužel jsme nedokázali vyrovnat a ve hře bez brankáře jsme inkasovali více branek, než jsme dokázali sami vstřelit. Utkání tak skončilo prohrou, přestože hráči podali maximální úsilí a bojovali do posledního hvizdu.

Branky (asistence): Kurtin (Macharáček), Kurtin (Martinek), Martinek (Kurtin), Kresta (Kurtin), Martinek (Kurtin)

I přes výsledky, které byly blíže náhodě než logice, jsou naši hráči jako Einstein s florbalovou holí – snaží se odhalit tajemství vesmíru na hřišti. Každý výsledek je prostor k učení, ačkoliv naše mozkové buňky mohou být někdy pohmožděné od nepochopených pravidel. Takže, jak pravil velký filozof, "Florbal je cesta, ne cíl." A my se těšíme, kam nás tato cesta přivede příště.

dvojutkání okomentoval trenér Honza Vondřejc