FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Lvi sahali v Kopřivnici po další výhře, s Vikingy ale nekonec prohráli v prodloužení

Lvi sahali v Kopřivnici po další výhře, s Vikingy ale nekonec prohráli v prodloužení
Mužský A-tým zahájil druhou polovinu soutěže odvetným utkáním proti vedoucímu týmu tabulky z Kopřivnice.

FBC VIKINGS KOPŘIVNICE vs. ZLÍN LIONS 6:5 pr. (2:3, 1:1, 2:1 - 1:0)

V prvním vzájemném zápase ve Zlíně se z těsné výhry 2:3 radovali Vikingové. Lvi tak jeli do Kopřivnice ve snaze oplatit soupeři úvodní porážku a prodloužit také aktuální pětizápasovou vítěznou sérii.

Od první minuty se hrálo utkání ve vysokém tempu a také bouřlivé atmosféře. Do Kopřivnice se vydala i početná skupinka fanoušku Lvů, která společně s domácími fanoušky utvářela na hale skvělou atmosféru. 

V 6. minutě se naskytla domácím velká příležitost pro otevření skóre v podobě přesilové hry. A hned po 20 vteřinách se jim to podařilo. Po přihrávce zpoza brankové čáry se míček nešťastně odrazil od Horníka za záda bezmocného Kubíčka (1:0). Vedení však domácím vydrželo jen necelou minutu. Vzápětí totiž vyrovnal přesnou střelou Kundrata (1:1). A to nebylo v podání Lvů všechno. Ve 12. minutě dvěma brankami během 15 vteřin z holí Tvrdoně a Vl. Blažka odskočili soupeři na 1:3. Domácí ale také dokázali rychle odpovědět. Ve 13. minutě snížili gólem Tomana na 2:3. V závěru úvodní dvacetiminutovky po vyloučení Ondrouška ještě dostali domácí možnost pro vyrovnání. Druhé oslabení ale zlínští ubránili a do šaten tak šli o něco spokojenější.

Ve druhé třetině padlo na obou stranách shodně po jednom gólu. Nejprve se prosadili v 34. minutě Lvi, když využili dvojnásobné vyloučení domácího Janka a opět odskočili soupeři na rozdíl dvou branek (2:4). Čtyři minuty před koncem se ale nechal vyloučit do konce utkání Kundrata a hosté 9 vteřin před koncem druhé části snížili na 3:4. I po druhé třetině si tak Lvi drželi vedení a byli blíže k zisku tří bodů. 

A třetí třetina začala tím nejlepším možným způsobem. Po 23 vteřinách se prosadil Haša a muži tak opět svému soupeři odskočili (3:5). Domácí ale nechtěli odejít z utkání bez bodu a začali se proto ještě více tlačit do útoku. V 45. minutě Vikingové opět snížili na rozdíl jedné branky (4:5). Deset minut před koncem se po faulu na Hašu naskytla velká šance pro Lvy na navýšení vedení, které by se domácím v závěrečných minutách již těžko dotahovalo. Sám faulovaný však samostatný nájezd neproměnil a stav tak zůstal 4:5. Domácí šli za vyrovnáním, a to se jim nakonec povedlo. V 53. minutě byl stav nerozhodný 5:5. V poslední pětiminutovce mohly oba celky strhnout vítězství na svou stranu, žádná ze šancí ale v bráně neskončila. Vítěze tak muselo určit až prodloužení, ve kterém o zisku bonusového bodu rozhodli v 64. minutě domácí Vikingové. 

Branky (asistence): 7. Horník (vlastní gól), 13. Toman (Janek), 40. Lichnovský (Nehera), 45.. Toman (Janek), 53. Janek (Toman), 64. Janek - 8. Kundrata (Bureš), 12. Tvrdoň (Jiříček), 12. Blažek Vl. (Malošík), 34. Kundrata (Haša), 41. Haša (Bureš)

Sestava: Kubíček, Šauer - Haša, Blažek Vl., Kundrata, Malošík, Bureš, Baroň, Blažek Vo., Nedbálek, Rek, Samohýl, Jiříček, Ondroušek, Tvrdoň, Nikolov, Horník, Svoboda

Další utkání odehrají muži v sobotu 2. 12. od 19:00 hod. na domácí palubovce proti Opavě.