FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Pátá výhra v řadě. Muži si doma poradili s Hranicemi

Pátá výhra v řadě. Muži si doma poradili s Hranicemi
Mužský A-tým o víkendu zakončil první polovinu soutěže domácím utkáním proti týmu FBC hranice.

ZLÍN LIONS vs. FBC HRANICE 10:3 (1:0, 2:2, 7:1)

V rámci 11. kola Národní ligy přicestoval do Zlína tým Hranic. A šlo i o lehce pikantní duel, protože se proti svému bývalému týmu postavil trenér Lvů a hranický rodák Vladimír Blažek.

Utkání se hrálo v bouřlivé atmosféře. Do Zlína totiž dorazila i skupinka hlasitých fanoušků z Hranic. V úvodní třetině ale viděli diváci pouze jedinou branku. Na otevření skóre si museli počkat do 14. minuty, kdy poslal do vedení domácí Lvy Samohýl. I přes hru nahoru dolů a několik střeleckých pokusů na obou stranách se šlo do šaten po první třetině pouze za stavu 1:0.

Ve druhé třetině se již branková stavidla otevřela více. Výborný vstup Lvů do druhé podtrhly dva slepené góly ze 24. a 25. minuty, kdy se v krátkém sledu za sebou prosadili přesnými střelami Pankuch s Kundratou (3:0). Hosty ale nastalá situace nevyvedla z míry. Hned ve 26. minutě snížili na 3:1. Následně sice nevyužili nabídnutou přesilovou hru, před koncem třetiny se jim ale přeci jen podařilo snížit skóre na rozdíl jediné branky. Před závěrečnou částí tak byl stav 3:2 pro domácí.

Hosté se na začátku třetí třetiny drželi na dostřel a toužili po vyrovnání. A to se jim ve 44. minutě také podařilo. Lvi ale následně přepnuli na vyšší obrátky a jako politi živou vodou začali soupeře přehrávat. V rozmezí mezi 50. a 56. minutou nastříleli za záda hostujícího golmana celkem šest branek a šli si za jednoznačným vítězstvím. To deset vteřin před koncem ještě pečetil svou třetí brankou v zápase Samohýl a Lvi tak mohli před domácím publikem oslavit pátou výhru v řadě.


Branky (asistence):
14. Michal Samohýl (Blažek Vo.), 24. Daniel Pankuch (Nedbálek), 25. Michal Kundrata (Haša), 51. Lukáš Chalabala (Blažek Vl.), 53. Lukáš Chalabala (Bureš), 54. Adam Nedbálek (Rek), 54. Jakub Haša (Blažek Vl.), 55. Michal Samohýl (Baroň), 57. Jakub Haša (Blažek Vl.), 60. Michal Samohýl (Nedbálek) - 26. Ondřej Dobeš (Juřica), 37. Petr Juřica (Krčmař), 44. Lubomír Kratochvíl (Klimecký)

Sestava: Kubíček, Šauer - Haša, Blažek Vl., Kundrata, Malošík, Javořík, Baroň, Chalabala, Samohýl, Bureš, Blažek Vo., Pankuch, Žůrek, Rek, Horník, Nedbálek, Kresa

Další utkání, kterým začnou druhou polovinu soutěže, čeká muže v sobotu 25. 11. od 18:00 hod. v Kopřivnici.