FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Třetí výhra v řadě. Muži na domácí půdě přehráli Přerov

Třetí výhra v řadě. Muži na domácí půdě přehráli Přerov
Mužský A-tým přivítal v rámci 9. kola Národní ligy na domácím hřišti bývalého soupeře z Divize - tým FBC Přerov.

ZLÍN LIONS vs. FBC PŘEROV 5:4 (1:2, 3:0, 1:2)

Hned v 1. minutě přišel faul Lvů a utkání tak zahájili hosté z Přerova přesilovou hrou. Otevřít brankový účet zápasu ale mohli nečekaně v oslabení domácí. Po faulu na Balnera nařídili rozhodčí trestné střílení, které ale sám faulovaný neproměnil. Na úvodní trefu si tak diváci museli počkat do 11. minuty. Na gól hostujícího Ševčíka (0:1) ale bleskurychle odpověděl Kundrata (1:1) a skóre bylo opět vyrovnané. Nerozhodný stav následně trval až do poslední minuty první třetiny, kdy se podruhé v zápase dostali do vedení hosté (1:2).

Ačkoliv si z úvodní části odnášeli mírný náskok přerovští, více ze hry měli domácí Lvi. A obraz hry se neměnil ani ve druhé třetině. Více na míčku a více šancí si vypracovávali hráči Zlína. A postupně se tato převaha začala promítat i ve výsledku. Třemi přesnými zásahy z holí Pankucha, Kundraty a Chalabaly otočili muži skóre na 4:2. Po dvou třetinách tak byli domácí fanoušci na tribunách díky dvoubrankovému vedení o poznání spokojenější.

Ve třetí části Lvi kontrolovali hru a nedovolovali hostům mnoho šancí na korekci skóre. Ve 47. minutě navíc svým druhým gólem navýšil na 5:2 Chalabala. Když už to vypadalo, že se v zápase nic dalšího nestane, přišlo přeci jen zdramatizování. Tři minuty před koncem využili přerovští přesilovku a snížili na 5:3. V následné power-play pak 30 vteřin před koncem ještě jednou dopravili míček do sítě a dostali se na rozdíl jedné branky. Na nic dalšího již ale čas nezbyl a tak mohli Lvi na domácí půdě oslavit třetí vítězství v řadě. 

Branky (asistence): 11. Michal Kundrata (Haša), 26. Daniel Pankuch (Jiříček), 28. Michal Kundrata (Javořík), 34. Lukáš Chalabala (Samohýl), 47. Lukáš Chalabala (Samohýl) - 11. Matěj Ševčík (Hrabica), 20. Tomáš Hořecký (Graclík), 59. Jonáš Pavliš (Šefčík), 60. Matěj Ševčík (Pavliš)

Sestava: Steiger, Bartík - Kundrata, Haša, Blažek Vl., Malošík, Javořík, Baroň, Chalabala, Samohýl, Blažek Vo., Bureš, Jiříček, Pankuch, Balner, Vít, Horník, Žůrek