FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Třetí výhra z posledních čtyř utkání. Muži rozstříleli Aligátory

Třetí výhra z posledních čtyř utkání. Muži rozstříleli Aligátory
Mužský A-tým vyrazil v rámci 8. kola Národní ligy do sportovní haly v Křenovicích, kde se utkal s domácím týmem Aligátorů z Klobouk.

ALIGATORS KLOBOUKY vs. ZLÍN LIONS 3:11 (1:5, 0:1, 2:5)

Muži, posilněni dvěma domácími výhrami, vyrazili do Křenovic s cílem odvézt si premiérové body z venkovního utkání. Proti nim stál tým Aligátorů, kterému se v dosavadním průběhu na domácí palubovce podařilo získat pouze dva body za jednu výhru v prodloužení.

Na úvodní branku nemuseli diváci čekat dlouhou. Hned ve druhé minutě si otevřeli gólový účet zápasu jak domácí Aligátoři, tak i zlínští Lvi. Ačkoliv se domácí dostali do vedení, Lvi bleskurychle vyrovnali a převzali otěže utkání. Činila se především první lajna ve složení Kundrata - Blažek Vl. - Haša, která během první třetiny zvládla nastřílet soupeři pět branek. Již ve 12. minutě kompletoval svůj hattrick Vl. Blažek. Po první dvacetiminutovce tak měli zápas Lvi výborně rozehraný, když na tabuli svítilo skóre 1:5.

A v nastoleném výkonu pokračovali i ve druhé třetině. Hned po 23 vteřinách přidal další branku Haša a zvýšil na 1:6. I přes několik dalších šancí na jedné i druhé straně už ale ani jeden z týmů další přesnou trefu nepřidal a do poslední třetiny tak vstupovali Lvi s pětibrankovým náskokem. 

Domácí se však nevzdávali a do třetí třetiny doslova vletěli. Během úvodním čtyř minut snížili dvěma brankami na 3:6 a ještě cítili naději na zisk bodů. Tlak domácích však následně přerušilo vyloučení, ve kterém Lvi opět odskočili na rozdíl čtyř branek (3:7). Tento okamžik Aligátory zlomil a poslední desetiminutovka tak patřila opět Lvům. Těm se podařilo ještě čtyřikrát překonat domácího brankáře a navýšit na konečných 3:11. Muži tak mohli proti Kloboukům oslavit první výhru na venkovním hřišti. 

Branky (asistence): 2. Jakub Hladký (Karpíšek), 41. Roman Chovan (Líznar), 45. Tomáš Líznar (Zouhar) - 2. Vladimír Blažek (Kundrata), 5. Vladimír Blažek (Kundrata), 10. Michal Kundrata (Balažek Vl.), 12. Vladimír Blažek (Kundrata), 20. Vladimír Blažek (Haša), 21. Jakub Haša (Blažek Vl.), 47. Pavel Malošík (Javořík), 52. Michal Kundrata (Haša), 53. Michal Samohýl (Chalabala), 56. Adam Javořík (Jiříček), 57. Jakub Haša (Blažek Vl.)

Sestava: Steiger, Šauer - Blažek Vl., Kundrata, Haša, Malošík, Javořík, Baroň, Chalabala, Samohýl, Bureš, Blažek Vo., Žůrek, Jiříček, Pankuch, Horník, Kresa, Nedbálek, FremlD

Další utkání odehrají muži v sobotu 4. 11. od 14:00 hod. na domácí palubovce proti Přerovu. Dorazte je podpořit.