FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Muži zapsali druhou domácí výhru v řadě. Tentokrát si poradili s Rožnovem

Muži zapsali druhou domácí výhru v řadě. Tentokrát si poradili s Rožnovem
Mužský A-tým odehrál v rámci 7. kola Národní ligy domácí utkání, ve kterém přivítal tým 1. FBK Sršni Rožnov pod Radhoštěm.

ZLÍN LIONS vs. 1. FBK SRŠNI ROŽNOV POD RADHOŠTĚM 9:3 (1:1, 2:0, 6:2)

Lvi vstupovali do zápasu posilněni posledním úspěšným domácím zápasem, ve kterém si poradili se Šumperkem. Na předešlý výkon dokázali navázat i proti Rožnovu a zapsali druhou domácí výhru v řadě.

Vstup do utkání měli lepší zlínští Lvi. Již v 6. minutě je poslal do vedení přesnou střelou Haša (1:0). To ale netrvalo dlouho. Odpověď na úvodní branku našli hosté ve 13. minutě z hole Rebroše, který dříve působil jako hráč v dorostenecké kategorii zlínských Lvů (1:1). Úvodní dvacetiminutovka se hrála ve velkém nasazení, další střely a šance na obou stranách ale končily v rukách jistě chytajících golmanů. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Ve druhé třetině měli o něco více ze hry domácí Lvi. Po několika slibných příležitostech se jim podařilo vyrovnané skóre opět překlopit na svou stranu, když se ve 28. minutě z předbrankového prostoru prosadil Vít (2:1). O pár minut později pak svým druhým gólem v zápase ještě více rozradostnil domácí fanoušky Haša (3:1). Hosté bojovali, byli nepříjemní, ale zodpovědná hra Lvů jim nedovolovala mnoho příležitostí pro snížení nepříznivého stavu. Do konce třetiny již další branka nepadla a do poslední části tak vstupovali Lvi s dvoubrankovým náskokem. 

Lvi ve výkonu a nasazení nepolevovali a snažili se hostům ještě více odskočit. To se jim ve 46. minutě podařilo, když se střelou z dálky prosadil Horník (4:1). V téže minutě navíc přidal další branku Kundrata (5:1) a ještě více domácí uklidnil. V 50. minutě sice hostující Kittel snížil (5:2), k dalšímu zdramatizování skóre však nedošlo. Za další minutu zkompletovat svůj hattrick Haša a rozdíl byl opět čtyřbrankový (6:2). Hosté se nevzdávali a šest minut před koncem zkusili hru bez brankáře. To se jim ale příliš nevyplatilo. Poté co ze střídačky zasáhl jako sedmý hráč hostující golman, aby zachránil jistý gól, bylo nařízeno trestné střílení. To s přehledem proměnil Jiříček (7:2). Ještě jednou sice hosté míček za záda dobře chytajícího Steigera dostali (7:3), následně ale pečetili vítězství dvěma góly do prázdné brány Baroň (8:3) a Jiříček (9:3). Muži tak mohli před vlastními fanoušky, kteří vytvořili na hale parádní atmosféru, oslavit proti Rožnovu další výhru na domácí palubovce.

Branky (asistence): 6. Jakub Haša (Kundrata), 28. Jakub Vít (Baroň), 31. Jakub Haša (Javořík), 46. Filip Horník (Čeček), 46. Michal Kundrata (Haša), 51. Jakub Haša (Blažek Vl.), 56. Adam Jiříček (z nájezdu), 57. Michal Baroň, 58. Adam Jiříček (Horník) - 13. Matěj Rebroš, 50. Petr Kittel, 57. Petr Kittel

Sestava: Steiger, Šauer - Horník, Javořík, Malošík, Baroň, Vít, Haša, Blažek Vl., Kundrata, Jiříček, Balner, Blažek Vo., Bureš, Pankuch, Ondroušek, Chalabala, Čeček, Tvrdoň, Samohýl

Další utkání čeká muže v sobotu 28. 10., kdy se na hale v Křenovicích utkají proti týmu Aligators Klobouky.   

Fotogalerie z utkání ke shlédnutí zde (foto: Mojmír Zapletal):
https://www.flickr.com/photos/162509204@N05/albums/72177720312179720

a také zde (foto: Josef Procházka): https://www.flickr.com/photos/162509204@N05/albums/72177720312131132