FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

REPORT | Muži stále čekají na první výhru. Z Opavy se vracejí bez bodu

REPORT | Muži stále čekají na první výhru. Z Opavy se vracejí bez bodu
Mužský A-tým zavítal v sobotu v rámci 3. kola Národní ligy na půdu loňského finalisty z Opavy.

S.K. P.E.M.A. OPAVA vs. ZLÍN LIONS 7:3 (1:0, 4:2, 2:1)

Lvi o víkendu odehráli utkání 3. kola Národní ligy v Opavě. Na půdě loňského finalisty bojovali o první body, z vítězství se ale i v tomto utkání radoval soupeř. 

První třetina byla z pohledu zlínských Lvů herně nejpovedenější. Nutno však podotknout, že ani domácí nevstoupili do zápasu špatně. Ve vyrovnané úvodní dvacetiminutovce si oba celky vypracovaly několik slibných brankových příležitostí. Střelecké trápení Lvů v úvodních zápasech však pokračovalo i v tomto duelu a tak se do kabin šlo za příznivějšího stavu pro soupeře, který jednu ze svých šancí dokázal proměnit (1:0). 

V úvodu druhé části zmrazili Lvy dva slepené góly v 22. minutě. Soupeř odskočil na rozdíl tří branek a na hokejky zlínských Lvů se vkradla lehká nervozita. Tu z části uklidnil snižující brankou Ondroušek (3:1), za několik minut později však byl rozdíl ve skóre opět tříbrankový. Po střele Kresy se míček odrazil od břevna příhodně k soupeři, který svůj rychlý protiútok proměnil (4:1). Místo snížení, tak soupeř opět odskočil. Lvům se následně podařilo po pěkné akci Blažka snížit na 4:2, ale soupeř i v tomto případě bleskurychle odpověděl. Po druhé části tak svítilo na tabuli skóre 5:2. 

Ve třetí třetině se snažili Lvi dotáhnout vedení opavských, ti si ale výsledek zodpovědnou hrou hlídali. Když už nějaká šance přišla, dokázal ji zlikvidovat výborně chytající golman Opavy. Vyrovnání se tak nekonalo. Dva góly soupeře a jeden Lvů v poslední dvacetiminutovce už jen znamenaly kosmetickou úpravu výsledku na konečných 7:3.

Branky (asistence): 8. Stejskal (Klečka), 22. Boželník (Rabinský), 22. Repček (Mazur), 28. Repček (Mazur), 32. Boželník (Pavelek), 45. Šebesta (Rabinský), 53. Mazur (Repček) - 24. Ondroušek (Tvrdoň), 30. Blažek Vl. (Malošík), 50. Samohýl (Jiříček) 

Soupiska: Steiger, Bartík - Horník, Baroň, Malošík, Blažek Vl., Kundrata, Svoboda, Tvrdoň, Jiříček, Ondroušek, Blažek Vo., Samohýl, Kresa, Hájek, Pankuch, Bureš

Další utkání čeká muže v sobotu 30. 9. od 17:00 na půdě Petrovic. Příští domácí zápas Lvů je pak na programu v neděli 8. října od 16:30 proti Šumperku. Dorazte je podpořit!