FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

REPORT | Muži v domácím utkání těsně prohráli s Kopřivnicí

REPORT | Muži v domácím utkání těsně prohráli s Kopřivnicí
Mužský A-tým v neděli 17. 9. vyzval na domácí půdě loňského vítěze Národní ligy tým FBC Vikings Kopřivnice.

ZLÍN LIONS vs. FBC VIKINGS KOPŘIVNICE 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Lvi se o víkendu poprvé představili v Národní lize na domácí palubovce. A nečekal je vůbec jednoduchý souboj. Jejich soupeřem byl loňský vítěz soutěže z Kopřivnice. 

Již od úvodní minuty se začalo hrát ve vysokém tempu. A hned ve 3. minutě využili kopřivničtí svou šanci a dostali se do brzkého vedení (0:1). Hra se přelévala ze strany na stranu a v 11. minutě přišlo vyrovnání. V předbrankovém prostoru se uvolnil Tvrdoň a po nahrávce Jiříčka trefil přesně k levé tyči (1:1). K vidění byly do konce třetiny další šance na obou stranách, pozorní golmani si však se všemi nebezpečnými střelami poradili. Do přestávky se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1. 

Vstup do druhé třetiny měli lepší hráči Kopřivnice. Velká šance však přišla na straně domácích Lvů. Samohýl dobře vystihl rozehrávku soupeře a ocitl se sám před brankářem hostí. Toho ale neprostřelil a naplnilo se otřepané heslo "nedáš, dostaneš". Z následného protiútoku se totiž prosadili kopřivničtí a dostali se podruhé v utkání do vedení (1:2). Pět minut před koncem třetiny dostali Lvi možnost srovnat skóre v přesilové hře, tu ale nevyužili. Přesto se však do šaten i po druhé třetině šlo za vyrovnaného stavu. Dvacet vteřin před druhou sirénou krásnou střelou do šibenice vyrovnal Kundrata (2:2). 

Zápas musel i přes malý počet branek diváky bavit. A třetí třetina slibovala zajímavé rozuzlení napínavého a vyrovnaného souboje. Několik slibných střel v úvodu poslední části Lvů pochytal hostující golman a tak se ve 47. minutě potřetí v zápase dostali do vedení hostující Vikingové (2:3). Domácí Lvi se snažili o vyrovnání. Osm minut před koncem jim byla nabídnuta druhá přesilová hra 5 na 4. Žádná ze střel však nemířila přesně a tak zůstala i druhá početní výhoda nevyužita. Následně dostali výhodu jednoho hráče navíc hosté, ale ani oni nedokázali přesilovku využít. V závěru ještě zkusili Lvi hru bez brankáře, kýženou třetí branku se jim ale již vstřelit nepodařilo. I podruhé v sezoně tak odešli muži ze zápasu bez bodového zisku po těsném výsledku 2:3.

Branky (asistence): 11. Tvrdoň (Jiříček), 40. Kundrata (Jiříček) - 3. Janek (Toman), 27. Zátopek (Kusz), 47. Toman (Janek)

Soupiska: Kubíček, Šauer - Horník, Baroň, Malošík, Blažek Vl., Kundrata, Svoboda, Tvrdoň, Jiříček, Ondroušek, Blažek Vo., Chalabala, Samohýl, Holiš, Kresa, Hájek, Žáček, Kořének, Pankuch

Děkujeme všem fanouškům za skvělou podporu na hale. Budeme se těšit na dalším domácím zápase v neděli 8. října od 16:30 proti Šumperku. Muže nyní čekají dvě venkovní utkání na půdě Opavy a Petrovic. Držte jim palce.