FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Sezona 2023/2024 je tady! Přehled všech kategorií

Sezona 2023/2024 je tady! Přehled všech kategorií
Sezona 2023/2024 startuje již za pár dní. Do jubilejní 10. sezony vstoupíme s celkem 10 týmy Lvů a 4 týmy Lvic. Které to budou? V jaké soutěži se představí? Kdy je čekají úvodní zápasy? Jaké soupeře budou potkávat?

PŘEDPŘÍPRAVKA

Již třetím rokem si budeme hrát, hýbat se a sportovat s nejmladší kategorií Lvíčat z předpřípravky. Kluci a holky ročníků 2017 a mladší si užijí zábavné tréninky plné pohybu, her a florbalu. Na zápasy si ale ještě chvíli budou muset počkat, ty se totiž hrají až od kategorie přípravky. 

PŘÍPRAVKA

Nejmladší kategorií Lvíčat, která tak si tak zahraje i víkendové zápasy, budou přípravkáři. Ti již tradičně utvoří ve Zlínské lize přípravek dva týmy Blue & White. Během sezony je čeká je celkem 9 turnajů, během kterých odehrají porci 36 zápasů. Jejich soupeři budou Otrokovice, Slovácko, Vsetín, Orel Uh. Brod, 1. AC Uh. Brod, Hluk a Holešov. 

První turnaj: 7. 10. 2023 - SPŠ Zlín

ELÉVOVÉ

Další kategorií Lvíčat budou elévci, kteří podobně jako přípravkáři utvoří dva týmy Blue & White. Ve Zlínské lize elévů sehrají 10 turnajů s celkovým počtem 40 utkání. Jejich soupeři budou Otrokovice, Vsetín, Holešov, Včelín, Orel Uh. Brod, Slovácko, Hluk, Valašské Meziříčí a Kroměříž.

První turnaj: 30. 9. 2023 - SPŠ Zlín

MLADŠÍ ŽÁCI

Čtvrtou mládežnickou kategorií budou mladší žáci U13. V loňské sezony tvořili mladší žáci dva týmy, které hráli ve dvou odlišných soutěžích. Letos bude tým mladších žáků pouze jeden a představí se ve Zlínské lize mladších žáků. V sezoně nastoupí do 33 zápasů, které odehraje proti Vsetínu, Otrokovicím, Včelínu, Valašskému Meziříčí, Holešovu, Slovácku, Hluku, Kroměříži a Uh. Brodu.

První turnaj: 23. 9. 2023 – SH Štěrkoviště Otrokovice

STARŠÍ ŽÁCI

Další kategorií, která vstoupí do nové sezony budou starší žáci. Stejně jako u mladších žáků se po loňských dvou týmech U14 a U15 představí ve stržích pouze jeden tým, který bude hrát ligu starších žáků – skupinu 6. Čeká je 18 zápasů, během kterých se utkají s brněnskými Buldoky, Gullivery, Gepardy a Hattrickem, otrokovickými Pantery, Znojmem, Hodonínem, Troopers a Třebíčí.

První zápas: 17. 9. 2023 – SPŠ Zlín

DOROSTENCI

Tým dorostenců bude stejně jako v loňské sezoně působit v 1. lize dorostenců, kde se hraje tzv. košovým systémem, kde vždy nejlepší týmy po odehraném počtu utkání postoupí do vyššího koše a najhorší sestoupí do nižšího. V sezoně tak budou kluci potkávat rozlišné týmy. Úvodní zápasy odehrají mladí Lvi 9. září ve Zlíně a 23. září v Brně, kde postupně změří síly s Havířovem, Vítkovicemi a brněnským Hattrickem a Buldoky.

První utkání: 9. 9. 2023 – SPŠ Zlín

JUNIOŘI

Nejstarší mládežnickou kategorii juniorů čeká sezona ve 2. lize juniorů. Ve dvanáctičlenné tabulce se budou kluci střetávat s následujícími týmy: Znojmo, Otrokovice, Hodonín, Vsetín, Troopers, Blancko, Pohořelice, Židenice, Aligators, Dragons a Gepardi Brno. První dvojutkání odehrají mladí Lvi v polovině září ve vsetínské hale Na Lapači.

První utkání: 16. září 2023 – SH Na Lapači Vsetín

MUŽI B

V dospělé mužské kategorii se opět představí dva týmy. Tím prvním bude B-tým mužů, který stejně jako v loňské sezoně bude hrát Regionální ligu mužů. Letos tuto soutěž bude hrát 12 týmů, mezi kterými budou: Počenice, Kuřim, Hodonice, Troopers B, Znojmo B, Gullivers Brno B, Shooters Beta, Valašské Meziříčí, Hluk B, Ivanovice na Hané a Aligators B. Úvodní dvojutkání čeká Lvy v polovině září v Morkovicích.

První utkání: 16. 9. 2023 – SH Morkovice

MUŽI A

Mužský A-tým se po dlouhých šesti letech strávených v Divizi probojoval do vyšší soutěže. V nadcházejícím ročníku se muži premiérově představí v Národní lize. V té potkají několik známých týmů, se kterými se v předcházejících sezonách utkávali v Divizi: Třinec, Přerov, Šumperk a Hranice, zbytek soupeřů pak budou tvořit dva havířovské týmy – Slovan a Torpedo, Opava, Rožnov p. Radhoštěm, Kopřivnice a Aligators Klobouky. Úvodní utkání odehrají muži v neděli 10. září v Havířově. První domácí duel pak mají na programu o týden později 17. září na.

První utkání: 10. 9. 2023 vs. TJ Slovan Havířov (MSH Havířov)

První domácí utkání: 17. 9. 2023 vs. FBC Vikings Kopřivnice (SPŠ Zlín)


Dívčí složku pak budou reprezentovat 4 týmy.

MLADŠÍ ŽÁKYNĚ

Nejmladší dívčí složku budou v nadcházející sezoně nově tvořit mladší žákyně, které budou působit v rozvojové soutěži žákyň a elévek. Holky čeká celkem 8 turnajů a celková porce 24 zápasů. Jejich soupeři budou v pouhé čtyřčlenné tabulce Vsetín, Slovácko a Uherský Brod.

První zápas: 1. 10. 2023 – SPŠ Zlín

STARŠÍ ŽÁKYNĚ

Druhou dívčí kategorií budou tvořit starší žákyně. Stejně jako loni budou hrát v soutěži starších žákyň, kde se budou v sedmičlenné ligové tabulce potkávat s družstvy Hodonína, Znojma, Židenic, brněnských Buldoků, Gulliverů a Hattricku. Sezonu zahájí na konci září dvěma utkáními v Brně.

První zápas: 24. 9. 2023 – VUT CESA Brno

DOROSTENKY

Třetí dívčí kategorií budou dorostenky. Působit budou opět v 1. lize dorostenek, kde budou v šestičlenné tabulce bojovat proti soupeřkám z Židenic, Znojma, Hattricku Brno, Bulldogs Brno a Dragons. Sezonu zahájí turnajem v polovině září na domácí půdě ve Zlíně.

První utkání: 16. 9. 2023 – SPŠ Zlín

JUNIORKY

Poslední kategorií, která vyběhne v letošní sezoně na florbalové palubovky budou juniorky. Ty budou hrát kvůli malému počtu juniorských celků ženskou soutěž – 2. ligu žen. Holky tak čekají náročné duely proti věkově starším hráčkám ze Znojma, Hluku, Uherského Brodu, Aligators, Shooters Beta a brněských Bulldogs. S každým soupeřem se utkají v sezoně celkem 3x. Úvodní zápas odehrají na domácí půdě až v první polovině října.

První zápas: 8. 10. 2023 – SPŠ Zlín