FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Ostrava Cup | Mladší žáci získali ZLATO, cesta Lvic skončila ve čtvrtfinále

Ostrava Cup | Mladší žáci získali ZLATO, cesta Lvic skončila ve čtvrtfinále
Od pátku 2. do neděle 4. června bojovaly na turnaji v Ostravě dvě naše mládežnické kategorie - mladší žáci a společný tým starších žaček a dorostenek.

MLADŠÍ ŽÁCI

Mladší žáci, které na turnaj doplnili i čtyři kamarádi z otrokovických Panterů, vyrazili do Ostravy na svůj první letošní letní turnaj. A byli úspěšní. Během základní skupiny a následného play-off nenašli ani v jednom ze sedmi utkání přemožitele a dokráčeli až k celkovému prvenství a zisku zlatých medailí. 

V základní skupině potkali kluci dva ostravské celky a tým Českého Těšína. Cestu turnajem odstartovali v pátek zápasem proti Letce Ostrava. Od první minuty kluci působili daleko lepším a svěžejším dojmem než soupeř a brzy se ujali vedení, které postupně navyšovali. Soupeř na osm přesných tref dokázal odpovědět pouze dvěma góly a tak si mladí Lvi dokráčeli pro zaslouženou výhru a mohli oslavit vítězný vstup do turnaje. 

Ve druhém zápase kluci nastoupili proti dalšímu místnímu celku - 1. FK Ostrava Jih. A byl to jednoznačný duel. Drtivou většinu byli ostravští hráči uzavřeni ve svém obranném pásmu a jen v ojedinělých případech se dokázali vysvobodit a podniknout výpad do útoku. Z nespočtu střel a šancí jich nakonec v síti soupeře skončilo hned patnáct a po hladkém a jednoznačném průběhu oslavili kluci svou druhou výhru na turnaji. 

Poslední utkání základní skupiny mělo být z pohledu výsledků soupeře z Českého Těšína tím nejvyrovnanějším. A to se i potvrdilo.  Vítězství v tomto střetnutí pak znamenalo postup do play-off z prvního místa. Bylo tedy o co hrát. Vyrovnaný duel, ve kterém se ani jeden ze soupeřů nedokázal odpoutat na větší než jednobrankový náskok, nakonec skončil remízou. Vzhledem k lepšímu skóre ale tento výsledek stačil mladým Lvům na udržení prvního místa ve skupině. 

Základní skupina:

  • vs. FBC Letka 8:2
  • vs. 1. FK Ostrava Jih 15:0
  • vs. FBC Bartosini Český Těšín Orli 3:3

Následoval krátký odpočinek a šlo se na osmifinálový duel, který byl na programu v sobotu odpoledne. Ve vyrovnané vedlejší skupině nakonec skončil na čtvrtém místě domácí tým FBC ČPP Bystroň Group Ostrava. Stejně jako v předchozích zápasech se kluci dostali do rychlého vedení. V polovině první části ostravští snižovali na 2:1, pak ale mladí Lvi přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a odskočili soupeři na šestibrankový rozdíl. Po první polovině tak bylo skóre 8:2. Ve druhé části kluci kontrolovali výsledek, nedovolili žádné zdramatizování a s přehledem postoupili do finálového dne mezi osmičku nejlepších týmů. 

Soupeřem v nedělním ranním čtvrtfinálovém souboji byly Vítkovice. Začátek byl poněkud opatrnější, postupně se ale oba celky začaly dostával do slibných brankových příležitostí. Jednu z nich se klukům podařilo proměnit a opět se tak dostat v utkání do vedení. Ve druhé části kluci rychle přidali další góly a odskočili vítkovickým na rozdíl tří branek. Po šťastné teči soupeř dokázal snížit na 3:1, ale další branku již nepřidal. Kluci naopak ještě dvakrát překonali výborně chytajícího golmana soupeře. Po výsledku 5:1 tak mohla propuknout radost z postupu do semifinále a soubojů o medailové příčky.

V semifinálovém klání se kluci utkali s týmem Mohelnice. V 8. minutě šli opět do vedení, které ale netrvalo dlouho. Soupeř o pár minut později vyrovnal na 1:1. Do druhé půle se tak šlo za vyrovnaného stavu, který ale dvěma rychlými zásahy kluci strhli na svou stranu. Lehce opařený soupeř z Mohelnice se snažil s výsledkem něco udělat, ale zodpovědná hra a velká chuť a bojovnost mladých Lvů nedovolila mohelnickým hráčům už ani drobnou korekci skóre. Dvakrát ještě naopak lovil ze své sítě míček soupeřův golman a po konečném hvizdu tak mohli kluci oslavit postup do finále. 

Finálový boj proti pražskému Olympu doprovázela fantastická divácká kulisa vytvořená na jedné straně našimi úžasnými rodiči a na straně druhé kotlem hráčů starších kategorií pražského celku, kteří dorazili podpořit své mladší spoluhráče. Zápas tak měl obrovský náboj nejen na hřišti, ale i v hledišti. Florbal se hrál ve vysokém tempu a šance se střídaly na obou stranách. A v první části se je podařilo ve třech případech proměnit pouze zlínským Lvům. Po první polovině tak měli kluci tříbrankový náskok a před sebou posledních 15 minut. Nadějným průběžným výsledek ale hned na startu druhé části během necelé minuty otřásl soupeř dvěma rychlými góly. Ani touto situací se ale kluci nenechali rozhodit a hned v další minutě odskočili na rozdíl dvou branek. Když ale 9 minut před koncem opět snížili hráči Olympu, schylovalo se k dramatické koncovce. Jednobrankový náskok kluci s vypětím všech sil drželi až do závěrečných minut, kdy do prázdné brány pečetili gólem na 5:3. V závěrečné minutě již soupeř nedokázal odpovědět a vypuknout tak mohla obrovská radost z celkového vítězství na turnaji a zisku zlatých medailí. 

Play-off:

  • osmifinále: vs. FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 10:5
  • čtvrtfinále: vs. Vítkovice 5:1
  • semifinále: vs. FBC Mohelnice 5:1 
  • finále: vs. Olymp Florbal 5:3

Sestava: Krčmář, Niklfeld - Janča, Mahďák, Klímek, Orsava, Boog, Černošek, Zádrapa, Fabian, Sušina, Provazník, Ambrož, Kopal, J. Ťopek, Martínek, Hasík

Fotogalerie z turnaje ke shlédnutí zde: https://www.flickr.com/photos/162509204@N05/albums/72177720308912946

STARŠÍ ŽÁKYNĚ / DOROSTENKY

Mladé Lvice se představily ve společné kategorii starších žákyň a dorostenek, ve které bojovalo dohromady osm celků z Česka, Slovenska a Polska. V základní skupině holky potkaly ostravské FBC, Šumperk a slovenské Nové Mesto. 

V úvodním podvečerním zápase turnaje čekaly Lvice hráčky ze Slovenska. Zpočátku bylo tempo utkání pomalejší a opatrnější hra nepřinášela mnoho zajímavých příležitostí. Postupem času ale začaly hrozit šancemi hráčky na jedné i druhé straně. Skóre se však měnilo pouze dvakrát. V úvodní polovině se do hubeného jednobrankového vedení dostaly soupeřky, které si jej držely až do závěrečných minut. Lvice se snažily o vyrovnání, ale v předposlední minutě podruhé inkasovaly a z prvního utkání turnaje tak vyšly na prázdno.    

Po krátké přestávce zahájily holky své druhé utkání základní skupiny proti florbalistkám Šumperku. A v něm už bylo k vidění o poznání více branek. Lvice v utkání dvakrát vedly, v obou případech ale dokázaly soupeřky poměrně rychle skóre dorovnat. Následně se dostaly šumperské hráčky do vedení, které v druhé části postupně navyšovaly a došly si pro jasnou výhru. Úvodní den turnaje tak Lvice na vítězství nedosáhly, o to více ale byly odhodlané v posledním zápase skupiny potrápit domácí výběr ostravského FBC. 

A to jim vyšlo na výbornou. Od úvodních minut byly Lvice nebezpečnější a brzy se dostaly do vedení. Ačkoliv ostravské hráčky také občas hrozily z nebezpečných příležitostí, góly padaly pouze do jedné sítě. Další čtyři přesné trefy znamenaly pohodlný pětibrankový náskok, který jedinou přesnou střelou korigovaly soupeřky na konečných 5:1. Ve třetím zápase se tak konečně mohly mladé Lvice radovat z vítězství. 

I přes zisk tří bodů šly holky do play-off kvůli horšímu skóre z posledního místa. Ve čtvrtfinále je tak čekal těžký soupeř a vítěz vedlejší skupiny brněnský Hattrick. I když holky bojovaly ze všech sil, na soupeřky a následné vítězky celého turnaje nestačily. Mezi čtyři nejlepší týmy se tak neprobojovaly a zápasy o medaile již byly bez jejich účasti.

Základní skupina:

vs. MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto 0:2
vs. ASPER Šumperk 2:9
vs. FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 5:1

Play-off:

čtvrtfinále: vs. FBŠ Hattrick Brno 1:6

Sestava: Altantuul, Ambrožová, Dohnalová, Kafková, Klacková, Kratěnová, Mikšaníková, Perutková, Polášková, Prokopová, Prucková, Svozilová, Štěpaníková, Toboláková, Vahalová, Vydrová

Chválíme za vzornou reprezentaci klubu a gratulujeme ke skvělým výsledkům. Děkujeme také všem rodičům za úžasnou podporu přímo v místě konání turnaje.