FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Elévci se opět po roce představili na turnaji O pohár starosty Sokola Brno I

Elévci se opět po roce představili na turnaji O pohár starosty Sokola Brno I
Kategorie elévků vyrazila o víkendu 20. a 21. května do Brna na turnaj O pohár starosty Sokola Brno I.

V sobotu v ranních hodinách jsme s Lvíčaty vycestovali vlakem do Brna na turnaj O pohár starosty. Už ve vlaku byla velice dobrá nálada. Po přijetí do Brna jsme nasedli na šalinu a jeli do TJ Sokol Brno. První zápas byl s nejtěžší soupeřem ve skupině, se kterým jsme již měli tu čest zahrát si na turnaji v Otrokovicích. Po začátku zápasu se dlouho držel skóre na stavu 0:0, v půlce jsme ale dostali 3 rychlé góly a nakonec prohráli. Poté následovali porážky se Svitavami a Gullivery. Poslední zápas s Rosicemi hrála Lvíčata jako vyměněná. Byl to pěkný zápas, který jsme vyhráli a konečně se mohli radovat z výhry. 

Základní skupinu jsme zakončili na 4. místě. Brzy ráno nás tak čekalo předkolo play-off proti SK JeMoBu. Ty jsme přestříleli jednoznačně 11:1 a mohli se tak radovat z postupu do osmifinále. V něm nás čekala slovenská Žilina, která ve svojí skupině skončila na prvním místě. První polovina zápasu byla jako na horské dráze. Žilina se ujala vedení 5:2, Lvíčata ale neskládala zbraně. Věděli jsme, že zápas nechceme vzdát, protože lev v našem klubovém znaku neznamená vzdát se, ale bojovat. Během 5 minut jsme dokázali zabojovat a neskutečně vyrovnat výsledek na 5:5. Celý zapas se hrál v neuvěřitelně bojovném duchu jak z naší strany, tak ze strany soupeře. Remízový stav vydržel až do konce a o postupujícím tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nekončících sériích nájezdů se nakonec z výhry radoval soupeř. Musíme vyzdvihnout naši skvělou gólmanku Elišku Kadlčíkovou, která ukázala, že v bráně dokáže kouzlit. Pochvalu ale zaslouží úplně všichni. V životě jsme viděli nespočet zápasů i mezi dospělými, ale nikdy jsme neviděli takovou odvahu a bojovnost, jakou předvedla naše Lvíčata proti Žilině. Všichni v týmu mají potenciál. Lvíčata ukázala týmovost a dravost po výhře. Tyhle zápasy jim dají nejvíce zkušeností do dalších důležitých utkání. 

Na závěr chceme poděkovat všem rodičům za neskutečnou podporu a pomoc. Můžete být na svá Lvíčata hrdí a pyšní, tak jako my. Protože i když jsme nezískali medaile a pohár, ukázali jsme, co znamená slovo tým. Z turnaje si odvážíme super zážitky a vzpomínky.

okomentovala turnaj trenérka Monika Mikšíková

Turnajová fotogalerie ke shlédnutí zde: https://flickr.com/photos/151657226@N03/albums/72177720308418661