FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Report: Přátelské miniturnaje tří kategorií

Report: Přátelské miniturnaje tří kategorií
Sobota 20. května patřila palubovka Střední průmyslové školy ve Zlíně celý den florbalu. Přátelské souboje tří kategorií završilo exhibiční utkání, ve kterém se se svou hráčskou kariérou rozloučil Matěj Koňařík.

Kategorie mladších žáků, starších žáků a dorostenců o víkendu sehrály na domácí "Průmka Aréně" v rámci přípravy na blížící se letní turnaje sérii přátelských utkání. 

Mladší žáci si pozvali dva blízké regionální týmy z Otrokovic a Vsetína, se kterými sehráli dvě utkání. Ani jeden z týmů ještě neměl k dispozici kompletní sestavy, ve kterých vyrazí na blížící se turnaje. To ale nevadilo, protože jsme si alespoň mohli vyzkoušet různé hráče a také složení útoků a obran. Výsledky zápasů tak nebyly vůbec důležité. Šlo o dobrou přípravu v tomto zápasovém mezidobí po konci ligové soutěže na nadcházející letní mládežnické turnaje.  

Kategorie U14 a U15 změřila v celkem třech odvetných zápasech síly s trenčínským velkoklubem. U15 tak zakončila sérii přátelských utkání, které je měly připravit na koloběh letních turnajů. Do hry se dostala i kategorie U14, která si šla zahrát po delší zápasové pauze. Utkání se velmi povedly a my děkujeme soupeři. 

„Přátelské zápasy, které jsme v sobotu odehráli proti týmu Trenčín, byly skvělou přípravou před nadcházejícími turnaji. Tyto zápasy nám poskytly cennou příležitost získat potřebnou herní praxi a ladit naše dovednosti a taktiku před důležitými soutěžemi. Naše týmy předvedly vynikající výkony a ukázaly vysokou úroveň florbalového umění. Byly to vyrovnané zápasy, ve kterých se hrálo s plným nasazením a vášní. Hráči na obou stranách předváděli rychlou a technicky zručnou hru, což přinášelo divákům skvělé zážitky. Přátelské zápasy před turnaji jsou vždy důležité, protože nám umožňují získat herní rytmus, procvičit kombinace a vyhodnotit naše síly a slabiny. Byly to také skvělé příležitosti pro nové hráče, aby se seznámili s atmosférou zápasů a sžili se s ostatními členy týmu. Věřím, že tyto přátelské zápasy nám poskytly důležité poznatky a motivaci pro příští turnaje. Naše týmy ukázaly skvělou spolupráci, nasazení a vůli vyhrát. Teď je na nás, abychom na těchto zkušenostech stavěli a připravili se ještě lépe na nadcházející výzvy. Chci také využít této příležitosti a upřímně poděkovat Peterovi za jeho vynikající komunikaci, přátelství, spolupráci a skvělou organizaci zápasů. Jeho angažovanost a snaha zajistit, aby vše probíhalo hladce, byly nepostradatelné pro úspěch těchto přátelských zápasů. Jeho oddanost a profesionalita významně přispěly k pozitivní atmosféře a skvělému průběhu těchto zápasů. Těším se na další spolupráci," ohodnotil víkendová utkání trenér starších žáků Honza Vondřejc. 

Kromě mlžů a stržů se ještě na palubovce představili i dorostenci. Ti si stejně jako mladší žáci zahráli proti otrokovickým Panterům, které ve druhém zápase nahradil tým Slovácka. 

Ještě jednou děkujeme Otrokovicím, Slovácku, Vsetínu a Trenčínu, že přijali pozvání a dorazili si za námi do Zlína zahrát. Věříme, že to nejen pro nás byla kvalitní příprava na nadcházející část probíhající sezony.