FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Starší žákyně a elévci se představí na turnajích v Brně

Starší žákyně a elévci se představí na turnajích v Brně
Starší žákyně vyráží na první ročník dívčího florbalového turnaje Gufi Cup a elévci se již tradičně představí na brněnském turnaji O pohár starosty Sokola Brno I.

STARŠÍ ŽÁKYNĚ - GUFI CUP

Kategorie starších žákyň vyráží na turnaj Gufi Cup, který se odehraje v termínu od pátku 19. do neděle 21. května v Brně v hale Vodova. Vůbec prvního ročníku tohoto mládežnického turnaje se zúčastní celkem 8 dívčích celků. Šest tuzemských výběrů doplní jeden zástupce ze Slovenska a jeden z Ukrajiny. 

V základní skupině hrané systémem každý s každým se mladé Lvice střetnou s Libercem, Dačicemi a slovenskou Modrou. Zápasy základní části jsou na programu v pátek a v sobotu. Do play-off následně postoupí všechny týmy. První čtvrtfinálové souboje odstartují v sobotu v podvečer a dohrají se v neděli dopoledne. V neděli odpoledne pak přijdou na řadu rozhodující souboje o medailové příčky. 

Skupina A: K1 Florbal Židenice, FLC Yantar, FTC Vysoké Mýto, FBC Hranice

Skupina B: Zlín Lions, FBC TULIP Liberec, ŠK Florbal Modra, TJ Centropen Dačice

Harmonogram utkání:

Pátek 19. května:

  • 15:20 Zlín Lions vs. TJ Centropen Dačice
  • 20:40 Zlín Lions vs. FBC TULIP Liberec

Sobota 20. května:

  • 12:00 Zlín Lions vs. ŠK Florbal Modra

„Náš tým jede do Brna nabrat hlavně herní zkušenosti. Bude to pro nás první třídenní turnaj v aktuálním složení, jelikož jsme tým budovali v průběhu sezony. Tým bude vstupovat do turnaje s cílem zúročení dosavadních nabytých herních dovedností, utužení týmového ducha, porovnat se z týmy z jiné části České republiky a zahraniční konkurencí. Očekáváme také spoustu zábavy a navázání nových přátelství," říká před turnajem trenér starších žaček Martin Vrla. 


ELÉVCI - TURNAJ O POHÁR STAROSTY SOKOLA BRNO I

Kategorie elevů se již tradičně vydává na oblíbený dvoudenní turnaj O pohár starosty Sokola Brno I. V loňském roce Lvíčata dokráčela až do finále a umístila na krásném 2. místě. Podaří se jim i letos podobný úspěch?

Do šestého ročníku tohoto turnaje se letos přihlásilo celkem 20 týmu, které jsou rozděleny do 4 skupin po 5. Lvíčata v základní skupině potkají slovenský Trenčín, Svitavy, Rosice a brněnské Gullivery, kteří loňský ročník vyhráli. 

Skupina A: FBŠ Hattrick Brno, Florbal Hodoním, Torpedo Havířov, FBC Tatran Litovel, Galaktikos Bratislava

Skupina B: Hornets Brno, FBS Olomouc, FK Slovan Jindřichův Hradec, Bulldogs Brno, FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina

Skupina C: Florbal Židenice, SŠK Očov Hodonín, SK JeMoBu, TROOPERS, SK K2 Prostějov

Skupina D: Zlín Lions, Florbal Rosice, Sokol Brno I EMKOCase Gullivers, FBK AS Trenčín, FBK Svitavy

Harmonogram utkání:

Sobota 20. května

  • 11:35 Zlín Lions vs. FBK AS Trenčín
  • 14:30 Zlín Lions vs. FBK Svitavy
  • 16:50 Zlín Lions vs. Sokol Brno I EMKOCase Gullivers
  • 18:00 Zlín Lions vs. Florbal Rosice

Po odehrání základních skupin bude následovat v neděli vyřazovací část, kterou si zahrají všechny celky. První tři nejlepší z každé skupiny postoupí přímo do osmifinále, na čtvrtého a pátého bude čekat předkolo play-off. 

Počínání obou výběrů můžete průběžně sledovat na turnajových webových stránkách zde https://www.guficup.com/ a zde https://turnajelevu.cz/ a také na našich klubových sociálních sítích. 

Držte mladým Lvicím a Lvíčatům palce.