FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Rozlučkový zápas Matěje Koňaříka s florbalovou kariérou

Rozlučkový zápas Matěje Koňaříka s florbalovou kariérou
V sobotu 20. května se v exhibičním zápase na SPŠ ve Zlíně rozloučí se svou bohatou florbalovou kariérou Matěj Koňařík.

Sobota 20. května bude patřit hala Střední průmyslové školy ve Zlíně celý den florbalu. Od ranních hodin mezi sebou budou v přátelských utkáních proti Otrokovicím, Vsetínu, Slovácku a Trenčínu soupeřit kategorie mladších žáků, starších žáků a dorostenců. Celý den pak završí zápas mužského A-týmu proti “staré gardě“ v čele s Matějem Koňaříkem, který se takto symbolicky rozloučí se svou úspěšnou florbalovou kariérou

Ačkoliv se v poslední době věnoval především trenérské činnosti, v letošní sezoně ještě ukazoval svůj florbalový um i na florbalových palubovkách, když dopomohl mužskému A-týmu Lvů k historickému postupu do Národní ligy. Během své kariéry se Matěj mimo zlínských Lionů představil v dresech několika předních českých superligových klubů - ostravského FBC, brněnských Buldoků, otrokovických Panterů nebo Vítkovic, se kterými získal i titul mistra nejvyšší české soutěže. Oblékl také dres české reprezentace a vyzkoušel si i zahraniční angažmá a nejvyšší švýcarskou soutěž, kde hájil barvy týmu UHC Uster.

„S florbalem jsem toho zažil mnoho, poznal spoustu skvělých spoluhráčů, ze kterých se stali kamarádi. Díky tomuto krásnému sportu jsem měl možnost procestovat Švýcarsko, Švédsko, Finsko, zažil jsem zpívání české hymny v dresu juniorské ale i mužské reprezentace, zahrál si na dvou akademických mistrovstvích světa a prožil zážitky, které už mi nikdo nevezme. Vrcholem pak bylo vítězství v Superfinále v roce 2014, kdy nás za titulem hnala zaplněná O2 aréna. Během těch let, které jsem strávil s florbalem jsem zažil mnoho trenérů, obrovské poděkování ale patří mému prvnímu florbalovému trenérovi Janu Poláchovi, který nám vštěpil základy a prvnímu extraligovému trenérovi Robertu Segeťovi, který mi dal v mých 18 letech neuvěřitelnou důvěru a díky jeho trpělivosti se mnou jsem mohl nakouknout do seniorské reprezentace ČR. Moc děkuji své rodině, která mě vždy podporovala a byla mi oporou a klobouk dolů před mou ženou, která to se mnou vůbec neměla a nemá lehké. Všem Lvíčatům bych přál stejně krásné zážitky, jaké jsem měl možnost prožít," ohlíží se za svou florbalovou kariérou Matěj Koňařík.

Matějův rozlučkový zápas se odehraje v sobotu 20. května v tělocvičně Střední průmyslové školy ve Zlíně od 17:15 hod. Na jedné straně se představí mužský A-tým Lvů, na straně druhé bude stát tým “staré gardy“, který budou tvořit bývalí hráči Lionů či spoluhráči Matěje z dřívějších let. „Jsem moc rád, že téměř všichni kluci, se kterými jsem prožil část své kariéry dorazí a těším se, že se spolu opět setkáme v jednom týmu. V brance uvidíte brankářskou legendu Zlínského kraje Honzu Krkošku a vsetínského gólmana se zkušenostmi z florbalové superligy Martina Pinďáka. Pozvání přijali také Vsetíňáci Ondra Janásek, Honza Valčík, Filip Kohout nebo Michal Ondrůš, kteří byli u mých prvních florbalových krůčků. Své umění rozhodně předvedou také bývalí Panteři Karel Ťopek, Michal Kořený, Lukáš Petřík, bratři Nagyové, Vašek Večeřa, Filip Ručka, Michal Hradil a možná se dočkáme i dvou velkých návratů do dresu Lvů, ale to se nechejte překvapit," uzavírá s úsměvem Matěj.

Bude to vítězná rozlučka? Přijďte si zpříjemnit víkend florbalem a dorazte na atraktivní rozlučkový zápas Matějova "all-stars" výběru proti mužskému A-týmu Lvů. Budeme se těšit v sobotu na viděnou.