FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

U15 vyrazila o víkendu do Znojma

U15 vyrazila o víkendu do Znojma
Starší žáci v neděli vyrazili do Znojma, kde se ve dvou utkáních utkali s Hodonínem a domácím výběrem.

ZLÍN LIONS vs. FLORBAL HODONÍN 8:6

Na utkání do Znojma jsme se těšili. Po dlouhé zápasové odmlce nás konečně čekalo další kolo ligy starších žáků. Po nekonečné cestě jsme se dali do intenzivnějšího rozcvičení, abychom byli dobře nachystaní na utkání hned ze začátku mohli na kluky z Hodonína vlítnout. Úvod zápasu nám vyšel na výbornou. Po snadno a rychle vstřelených brankách jsme se ujali vedení. Po tomto klidném úvodu však přišla druhá třetina, kde se soupeř probral a začal vystrkovat růžky. Gól do pomyslné šatny na konci třetiny jsme ale vstřelili my, a tak to byli kluci z Hodonína, kdo byl opařený při vstupu do třetího dějství. V něm jsme si náskok již pohlídali a došli si pro 3 body. 

Branky (asistence): Tvrdoň (Martinek); Staviař (Zapletal); Zapletal (Kalík); Zapletal; Janečka; Martinek (Štěpaník); Kalík (Janečka); Tvrdoň (Martinek)

ZLÍN LIONS vs. TJ ZNOJMO LAUFEN CZ 2:6

Druhým soupeřem byl domácí výběr znojemských Laufenů. Kluci z jihu Moravy hned ze začátku ukazovali, že hokejky nedrží poprvé a že toto utkání bude velmi zajímavé. Úvodní dvě třetiny byli velmi vyrovnané a i když tomu konečné skóre neodpovídá, šance byly na obou stranách. Rozdíl byl pouze v bránění. Domácí mančaft rychle přistupoval k našim hráčům v nebezpečných zónách a dobře blokoval naše střely. A co nezblokoval, to vychytal skvělý brankář. My jsme takové věci nedělali a to byl největší rozdíl ve hře. 

Pro nás tyto zápasy znamenaly otevření očí do další práce. Zároveň jsme mohli vidět, že při dobré docházce na tréninky můžeme potrápit jakéhokoliv soupeře v jakémkoliv složení. Nutné taky zmínit, že někteří kluci zde zažili svoje poprvé. Toby Janečka dokázal vstřelit svůj první gól v našem klubu a k tomu si připsal nádherné asistence. Pro Lubika Klímka to zase byly první zápasy za kategorii U15 a nevedl si vůbec špatně. Navíc dokázal odehrát mnohem více minut, než jsme před turnajem předpokládali.

Branky (asistence): Štěpaník, Večeřa (Tvrdoň)

Sestava: Váňa, Vrla - Mikšánek, Klímek, Štěpaník, Zapletal, Rulf, Tvrdoň, Večeřa, Staviař, Baťa, Kalík, Martinek, Janečka, Kouřil