FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Mladší žáci na turnaji ve Starém Městě

Mladší žáci na turnaji ve Starém Městě
Mladší žáci U12 vyrazili v neděli na turnaj do Starého Města, kde je čekali tři zápasy proti týmům Včelína, Slovácka a Uherského Brodu.

Poslední březnový víkend se kluci z mladších žáků vydali na další porci utkání do Starého Města. V počtu devíti hráčů do pole a jednoho golmana zvládli kluci všechna tři utkání velmi dobře a zaslouží si za předvedené výkony a nasazení velkou pochvalu.

V prvním zápase čekal kluky tým Včelína. Na ranní utkání měl tento zápas hned od začátku dobré tempo a oba týmy se dostávali do zajímavých brankových příležitostí. Spoustu šancí ale likvidovali dobře chytající golmani. Skóre zápasu se měnilo celkem šestkrát, ale nikdy nebyl rozdíl ve skóre větší než o jeden gól. Utkání bylo vyrovnané až do samotného konce a tak se v úvodním duelu zrodila remíza. 

Druhý zápas proti Slovácku následoval hned vzápětí. Po krátké pauze se kluci pustili do svého druhého soupeře, který dorazil v hojném počtu a střídal kompletní tři lajny. Kluci výborně vstoupili do zápasu a rychle se ujali dvoubrankového vedení. Soupeře ale dokázal v průběhu skóre otočit na svou stranu. Kluci ale toužili po výhře a v závěru zápasu přeci jen výsledek ztrhli na svoji stranu a zapsali si vítězství.

Posledním soupeřem na turnaji byl Uherský Brod, který přijel ve stejném počtu jako kluci pouze v 9 hráčích. Na obou týmech již šla vidět lehká únava a tempo tak bylo o něco pomalejší. Výborné zákroky opět v brance předváděl Davča Moravec, který během všech tří zápasů zneškodnil nespočet šancí soupeřů. I tento duel byl velmi vyrovnaný a vyhrát mohly oba týmy. Nakonec byli o kousek úspěšnější uherskobrodští a kluci tak zakončili turnaj s bilancí jedné výhry, jedné remízy a jedné prohry. 

Během dubna čekají mladší žáky dva poslední turnaje. První z nich 15. 4. v Bystřici pod Hostýnem a závěrečný turnaj sezony pak 30. 4. na domácí palubovce SPŠ ve Zlíně.