FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

​Dorostence dělí poslední krok od mistrovství ČR

​Dorostence dělí poslední krok od mistrovství ČR
O víkendu se mladí lvi střetnou v osmifinále 1. ligy dorostenců s týmem 1. SFK Havířov o postup na závěrečný turnaj pro 8 nejlepších celků republiky.

V dosavadním průběhu sezóny jsme se umístili na 6. místě skupiny D. Po přesvědčivé dominanci v 1. kole play-off proti deváté Olomouci (7:3, 13:3) nás čekalo ve druhém kole Torpedo Havířov, které dokončilo základní část na třetím místě tabulky.

Po zápase s Olomoucí jsme byli v laufu a hleděli jsme optimisticky vpřed směrem do druhého kola. Jenže hned další den přišla pro tým velká rána. V kabině se roznesla nemoc, která vyřadila pro druhé kolo s Havířovem 10 hráčů základní sestavy.

Vzhledem k nabitému kalendáři dorostenecké ligy nebylo kam s termínem uhnout a tak se hrstka "přeživších“ doplněná staršími žáky vydala vstříc favoritovi duelu. A nevedla si vůbec špatně. Hned od začátku prvního zápasu začala duelu dominovat. Havířov však na každou naši branku reagoval vyrovnáním. První zápas tedy skončil remízou 4:4. Ve druhém zápase, tentokrát v Havířově, již vypadala jinak. Havířov naštěstí zvolil hodně vyčkávací taktiku s držením míčku ve svém obranném pásmu, snažil se nás uspat a pak přejít rychle do útoku. My jsme zůstali koncentrovaní a vytvářeli jsme si šance po zachycení jejich přihrávek. Síly, ale rychle ubývali a Havířov si šancí tentokrát vytvářel o něco víc. Obě brány, ale kryli skvělí gólmani. V základní době pustili za svá záda pouze jeden míček a rozhodnout tak muselo až prodloužení. To hned v první minutě rozhodl dalekonosnou ranou Aďas Nedbálek a v hale vypukla euforie. Lvi tak ukázali, jak se bojuje srdcem a odedřeli si postup do dalšího kola. V něm se střetnou s dalším týmem s Havířova, který skončil v základní části druhý a v play-off vyřadil Slovácko a pražské SKV Vinohrady.

Přijďte klukům pomoci k historicky prvnímu postupu na mistrovství republiky. První zápas se odehraje již tuto sobotu 25. 3. od 18:00 na SPŠ Zlín. Druhý zápas je pak na programu o den později 26. 3. v Havířově.