FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Muži jsou po dvou domácích výhrách krůček od postupu do Národní ligy

Muži jsou po dvou domácích výhrách krůček od postupu do Národní ligy
Muži o víkendu rozehráli 2. kolo play-up bojů o postup do Národní ligy dvěma domácími zápasy proti soupeři z Kutné Hory.

1. UTKÁNÍ: ZLÍN LIONS vs. FBC KUTNÁ HORA 8:1 (0:1, 4:0, 4:0)

Domácí utkání série druhého kola odehráli Lvi v otrokovické hale na Štěrkovišti. A odehráli je výborně. V úvodním zápase si před fantastickými 220 fanoušky připsali první vítězství, v nedělní odvetě pak zvítězili dokonce dvouciferným rozdílem. 

Oba soupeři se v sobotu utkali vůbec poprvé a tak byla první třetina tzv. oťukávací. Oba týmy se seznamovali s hrou protivníka i florbalovým povrchem v hale. Přes několik šancí na obou stranách skončila v první části v bráně jen jediná. Tu zaznamenal ve 14. minutě hostující Martínek a poslal kutnohorské hráče do vedení (0:1). 

Od druhé třetiny již začali přebírat otěže zápasu domácí Lvi. V 23. minutě se prosadil Haša a vyrovnal stav na 1:1. Domácí si tvořili stále více příležitostí a v 32. minutě se dostali do vedení, když se po nahrávce Haši trefil Vodica (2:1). A povedenou třetinu tohoto dua korunoval po nahrávkách Vodici dalšími dvěma góly Haša. Po druhé třetině tak Lvi vedli 4:1. 

Ani v poslední třetině se obraz hry o mnoho neměnil. Lvi byli stále tím nebezpečnějším týmem a více kontrolovali míček. A ve 46. minutě odskočili hostům po brance Tvrdoně na rozdíl čtyř branek (5:1). Hostům se nedařilo zatlačit Lvy na vlastní půlce a více ohrožovat jistého Steigera v bráně. V 49. minutě naopak přidal další přesnou trefu Koňařík (6:1). Žádné závěrečné drama se nekonalo a Lvi v poklidu kontrolovali poslední minuty utkání. V 58. a 60. minutě ještě přidali své další góly Haša s Vodicou a zpečetili tak výsledek prvního utkání na konečných 8:1. Lvi si tak připsali v úvodním duelu důležitou výhru a zisk prvního bodu v sérii.  

Branky (asistence): 23. Jakub Haša, 32. David Vodica (Haša), 36. Jakub Haša (Vodica), 40. Jakub Haša (Vodica), 46. František Tvrdoň (Vít), 49. Matěj Koňařík (Pankuch), 58. David Vodica (Jiříček), 60. Jakub Haša (Vodica) - 14. Roman Martínek (Tvrdík)

Sestava: Steiger, Bartík - Haša, Vodica, Blažek Vl., Javořík, Kořének, Horník, Vít, Jiříček, Žáček, Malošík, Koňařík, Pankuch, Ondroušek, Tvrdoň, Kresa, Blažek Vo., Hájek

Stav série: 1:0

Fotogalerie z prvního utkání zde: https://www.flickr.com/photos/162509204@N05/albums/72177720306733031

Video - sestřih



2. UTKÁNÍ: ZLÍN LIONS vs. FBC KUTNÁ HORA 14:1 (6:0, 3:0, 5:1)

Hosté v žádném případě nechtěli cestovat ze Zlína zpět do Kutné Hory za stavu 2:0. Druhé utkání jim však vůbec nevyšlo a stav série tak v nedělní odvetě nevyrovnali. 

Zápas byl hned od prvních minut v jasné režii Lvů. Brzy se dostali do vedení, které v průběhu dalších minut postupně navyšovali. V úvodní dvacetiminutovce si Lvi vypracovali pohodlný šestibrankový náskok. V rozmezí 4. a 18. minuty se postupně prosadili Vodica, Malošík, Vít, Vodica, Ondroušek a Žáček. 

I ve druhé třetině hráli Lvi s lehkostí a vývoj zápasu drželi pevně ve svých rukou. Ve 22. minutě přidal svou druhou branku v zápase Žáček a navýšil na 7:0. V polovině utkání už na tabuli po trefách Koňaříka a Vl. Blažka svítilo skóre 9:0. Ve zbytku prostřední části už zlínští další gól nepřidali, ale zodpovědná hra i v obranné fázi nedovolila ani soupeři vstřelení branky a korekci skóre. Po druhé třetině tak byl stav 9:0 ve prospěch domácích.

Desátá branka však na sebe nenechala dlouho čekat. Hned ve 41. minutě navýšil na dvouciferný rozdíl Vodica (10:0). Ve 43. minutě přidal svůj druhý přesný zásah Malošík (11:0) a za pět minut se prosadil Tvrdoň (12:0). Hostům se v zápase nedařilo téměř nic. I oni se ale nakonec branky dočkali. Deset minut před koncem překazili Steigerovi čisté konto, když kosmeticky upravil výsledek hostující Martínek (12:1). V závěru ale ještě dvakrát rozvlnili síť za zády hostujícího golmana Haša s Jiříčkem a stanovili tak konečné skóre na 14:1. 

Muži oba své domácí zápasy vyhráli a vedou v sérii 2:0. Chybí jim tak poslední krok k vytouženému postupu do Národní ligy, který mohou udělat již o víkendu na půdě soupeře. 

Děkujeme všem fanouškům za úžasnou podporu a atmosféru, kterou jste hnali Lvy v obou duelech za vítězstvím.

Branky (asistence): 4. David Vodica (Haša), 5. Pavel Malošík (Koňařík), 11. Jakub Vít (Horník), 15. David Vodica (Haša), 17. Lukáš Ondroušek (Žáček), 18. Jakub Žáček (Jiříček), 22. Jakub Žáček (Vít), 24. Matěj Koňařík, 27. Vladimír Blažek (Javořík), 41. David Vodica (Haša), 43. Pavel Malošík (Samohýl), 49. František Tvrdoň (Jiříček), 51. Jakub Haša (Javořík), 59. Adam Jiříček (Vít) - 50. Roman Martínek

Sestava: Steiger, Bobál - Haša, Vodica, Blažek Vl., Javořík, Kořének, Horník, Vít, Jiříček, Žáček, Malošík, Koňařík, Pankuch, Ondroušek, Tvrdoň, Kresa, Blažek Vo., Hájek, Samohýl

Stav série: 2:0

Fotogalerie z druhého utkání zde: https://www.flickr.com/photos/162509204@N05/albums/72177720306740425

Video - sestřih gólů

Další utkání série je na programu v sobotu 18. 3. od 18:00 hod. v Kutné Hoře. Pokud muži první mečbol nevyužijí, v neděli 19. 3. od 16:00 hod. je bude čekat čtvrté utkání opět na půdě soupeře.