FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Mužské Béčko získalo v Křenovicích dva body

Mužské Béčko získalo v Křenovicích dva body
​V sobotu 11.3. vyrazil mužský B team na turnaj do Křenovic, kde ho čekaly zápasy proti Kuřimi a Ivanovicím.

ZLÍN LIONS B vs. FLORBAL KUŘIM 2:9 

„Utkání proti Kuřimi jsme začali vedoucí brankou, kdy se prosadil Juřica. Soupeř však v první třetině utkání otočil a stav byl 1:2 ve prospěch Kuřimi. Druhá třetina patřila soupeři, který nám postupně nasázel 5 branek, z téměř totožných situací. Poslední třetinu jsme se snažili ještě výsledek zkorigovat, soupeř však hrál nepříjemnou osobní obranu a s výsledkem jste tak už moc neudělali, kdy se z naší strany prosadil už pouze Vu Pham Anh.“ popsal utkání kapitán Vicherek. 

Branky (asistence): Juřica (Pham Anh), Pham Anh (Juřica)

ZLÍN LIONS B vs. FBC SOKOL IVANOVICE NA HANÉ 8:7 pn. 

„Druhý zápas nás čekal nováček soutěže a to družstvo z Ivanovic. Skóre utkání otevřel v 5. minutě Máčala. Za dalších pár minut soupeř srovnal zásluhou Kudličky. Čas se posunul o dalších 30 sekund, kdy nám vedení v utkání vrátil schovanou střelou z poloviny hřiště Freml. Soupeř však dokázal vyrovnat a přidat další 2 branky. Stav po první třetině tak byl pro nás nepříznivý 2:4. Druhou třetinu jsme soupeři povolili jen jednu branku a i díky přesilovce jsme korigovali utkání na 4:5. Do poslední třetiny jsme šli s jasným cílem, otočit vývoj utkání a vybojovat nějaké body. Soupeř už od poloviny utkání hrál hodně tvrdě a zákeřně, respektive trojice hráčů Ivanovic. Ti nás nesmyslně sekali hokejkami přes ruce, brankáře Bajzu přes helmu a zkrátka nezvládli krotit své emoce. Díky tomu nám však ve třetí části nabídli celkem 5 přesilových her. Utkání jsme zvládli otočit, kdy ještě minutu a půl před koncem jsme vedli v poměru 7:6. Soupeř však ještě stihl vyrovnat na 7:7, kdy se zblokovaná střela odrazila přímo k hráči Ivanovic, který se štěstím našel skulinku v bráně našeho brankáře. Utkání tak dospělo do našich prvních samostatných nájezdů, kde brankáře soupeře dvakrát vykoupal Vu Pham Anh, jednu branku přidal Máčala a rozhodující nájezd chytil ve formě chytající veterán "Emery" aka Ondra Bajza. Chci poděkovat klukům z juniorky, kteří nás doplnili. Jinak bychom na turnaj jeli pouze v šesti lidech do pole. Díky patří také Danu Soukupovi, který první utkání odchytal a ve druhém nás podpořil do pole, abychom měli alespoň na druhé utkání dvě pětky. Jsme rádi za vybojované 2 body do tabulky," zhodnotil utkání kapitán Ondra Vicherek.

Branky (asistence): Mačala (Pham Anh), Freml (Strouhal), Soukup (Pham Anh), Máčala (Pham Anh), Jučica (Soukup), Máčala (Juřica), Pham Anh (Baroň P.), rozh. náj. Pham Anh

Sestava: Bajza, Soukup - Baroň P., Vicherek, Kubíček, Freml, Pham Anh, Juřica, Máčala, Strouhal