FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Muži slaví postup do 2. kola play-up! Mohelnici zdolali 3:0 na zápasy

Muži slaví postup do 2. kola play-up! Mohelnici zdolali 3:0 na zápasy
Mužský A-tým nastoupil v sobotu do 3. utkání série 1. kola play-up proti Mohelnici, ve kterém mohl zpečetit svůj postup do dalšího kola.

Muži rozehráli 1. kolo play-up na výbornou. Oba dva domácí zápasy na "Průmka Aréně" před početnou a hlasitou diváckou návštěvou zvládli. Se soupeřem z Mohelnice si poradili nejprve 4:1 a následně 8:5. Ve 3. utkání v Mohelnici tak mohli Lvi využít svůj první matchball a ukončit sérii v nejkratším možném čase. A to se jim i díky fantastické podpoře fanoušků, kteří se za nimi do Mohelnice vydali, podařilo.  

3. zápas: FBC MOHELNICE vs. ZLÍN LIONS 6:7 (3:0, 2:3, 1:4)

Zápas se již od prvních minut hrál v bouřlivé atmosféře, kterou společně vytvořili oba fanouškovské tábory. Úvodní část ale patřila domácím. Ti byli produktivnější v zakončení a každou menší chybu Lvů dokázali potrestat. První gól vstřelili mohelničtí hráči již v 5. minutě, čímž se vůbec poprvé v celé sérii dostali do vedení (1:0). A získané vedení v 10. minutě dvěma slepenými góly ještě navýšili (3:0). I Lvi si postupně vytvořili několik brankových příležitostí, v první třetině ale pozorného domácího brankáře nepřekonali. 

Druhá třetina začala opět lépe pro domácí. Ve 22. minutě dokázali počtvrté dostat míček do brány a svůj náskok navýšit už na 4:0. Ve 26. minutě se Lvům nabídla příležitost v podobě přesilové hry. Tu po 30 vteřinách využil Vodica a stíhací jízda Lvů mohla začít (4:1). Tempo utkání se zvyšovalo a hra měla spád. Šance se střídali jak na jedné, tak na druhé straně. A ve 37. minutě přišlo další snížení. Druhou přesilovou hru Lvů v zápase využil Baroň (4:2). A za dvě minuty již na tabuli svítilo skóre 4:3. Podruhé v zápase se prosadil Vodica a početná Lví výprava fanoušků ještě více ožila. Šestnáct vteřin před koncem třetiny ale opět na rozdíl dvou branek upravili hráči Mohelnice. Do šaten se tak šlo za stavu 5:3. 

Lvi se nehodlali vzdát. S obrovskou chutí a nasazením se vrhli do poslední dvacetiminutovky s cílem otočit výsledek, ukončit sérii a užít si spolu s fantastickými fanoušky postup do dalšího kola. To, co se dělo ve třetí třetině na palubovce a v hledišti byla jedním slovem paráda. Dvoubrankové vedení domácích bylo po několika málo minutách třetí třetiny smazáno. V rozmezí 42. a 44. minuty se prosadili Blažek s Hašou a vyrovnali stav na 5:5. A když v 52. minutě otočil skóre na stranu Lvů svým třetím gólem v zápase Vodica (5:6), hala vybouchla nadšením. V 57. minutě navíc třetí přesilovou hru využil opět Vodica (5:7) a ještě více přiblížil Lvy k vytouženému postupu. Domácí v závěrečné power-play ještě vrhli zbytky sil do útoku, ale vyrovnat již nedokázali. Sedmnáct vteřin před koncem sice ještě jednou dotlačili míček do brány, to bylo ale z jejich pohledu vše. U celé Lví výpravy tak mohla propuknout obrovská radost z výhry a postupu do 2. kola play-up.

Komentář k utkání přidává trenér Vláďa Blažek: ,,Od začátku zápasu jsme hráli dobře. Přestože jsme prohrávali, tak se nám dařilo zachytit tempo v utkání. Mohelnice ale byla v koncovce maximálně produktivní. Naopak my jsme neproměňovali šance. Od druhé třetiny jsme změnili styl hry. Víc jsme se tlačili do brány. To se nám vyplatilo. Ke korekci skóre nám také pomohly přesilovky. Ve třetí části už jsme byli fyzicky zdatnějším mužstvem a vývoj duelu se nám podařilo obrátit. Poděkovat musím také našim fanouškům. Klub vypravil do Mohelnice autobus. Naši bouřliví příznivci nám proto k postupu také hodně pomohli. Věřili nám i za nepříznivého stavu. Byli naším šestým hráčem."

Branky (asistence): 5. Josef Veselík, 10. Tomáš Pudil, 10. Jiří Valigura, 22. David Nejezchleba, 40. Tomáš Pudil, 60. Josef Veselík - 26. David Vodica (Haša), 37. Michal Baroň (Vodica), 39. David Vodica (Haša), 42. Vladimír Blažek (Haša), 44. Jakub Haša, 52. David Vodica (Steiger), 57. David Vodica (Javořík)

Video

Výsledky série: 

  • 1. utkání: Zlín Lions vs. FBC Mohelnice 4:1
  • 2. utkání: Zlín Lions vs. FBC Mohelnice 8:5
  • 3. utkání: FBC Mohelnice vs. Zlín Lions 6:7

Konečný stav série: 3:0

Moc děkujeme všem, kteří se za námi do Mohelnice vydali a jsme rádi, že jsme mohli postup do dalšího kola i na venkovní palubovce oslavit společně s vámi. Byli jste skvělí. Cesta ale ještě nekončí. Druhé kolo play-up je na programu již tento víkend. V sobotu 11. 3. a neděli 12. 3. odstartuje prvními dvěma domácími zápasy. Časy utkání budou upřesněny. Soupeře si Lvi dozvědí ve středu večer. Bude jím vítěz série prvního kola mezi Kutnou Horou a Litomyšlí.