FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Muži doma dvakrát zvítězili a jsou blízko postupu do 2. kola play-up

Muži doma dvakrát zvítězili a jsou blízko postupu do 2. kola play-up
Mužský A-tým o víkendu zahájil play-up boje o postup do Národní ligy dvěma domácími zápasy proti Mohelnici.

Lepší vstup do play-up si Lvi ani přát nemohli. Po prvních dvou domácích zápasech mají dvě výhry a v sobotu 4. 3. se na hřišti soupeře pokusí proměnit mečbol a zpečetit tak vytoužený postup do 2. kola. V obou utkáních na "Průmka Aréně" hnala Lvy za vítězstvím neskutečná divácká kulisa. V sobotu se na zahájení série přišlo podívat neuvěřitelných 342 diváků, v neděli pak bezmála 200 diváků. Moc děkujeme za podporu, kterou jste Lvy během víkendu hnali kupředu. 

Sobota - 1. zápas: ZLÍN LIONS vs. FBC MOHELNICE 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

V úvodu prvního zápasu se oba týmy teprve seznamovaly a tak byly první minuty opatrnější. Postupně se ale tempo začalo zvyšovat a obraz hry začal připomínat pravé nadstavbové boje. Snaha obou týmů o vstřelení branky ale v první třetině úspěšná nebyla. Všechny příležitosti totiž likvidovali velmi dobře chytající golmani. Nejblíž ke gólu byl v 17 . minutě Žáček, který dokonce dostal míček do sítě. Dle rozhodčího si ale nepohlídal postavení nohou a při gólu se nacházel v malém brankovišti. Branka uznána nebyla a v první třetině tak diváci gól neviděli. 

I ve druhé části pokračovali ve skvělých výkonech oba maskovaní muži, kteří slibné šance obou týmu úspěšně likvidovali. Na úvodní trefu si tak diváci museli počkat až do poloviny utkání, kdy se přesnou střelou prosadil Pankuch (1:0) a hala vybouchla nadšením. Zanedlouho navíc vedli Lvi již 2:0, když se po krásné kombinaci prosadil Haša. V následujících minutách pak nabídli Lvi soupeři dvě přesilové hry. Ty sice hráči Mohelnice nevyužili, ale ve 38. minutě přeci jen překonali domácího Steigera a snížili na 1:2. V úplném závěru třetiny ještě dopravil míček do sítě Baroň, rozhodčí ale podruhé v tomto zápase domácím branku neuznali. Hvizd rozhodčího ukončující prostřední periodu totiž zazněl o zlomek vteřiny dříve než míček rozvlnil brankovou síť za zády hostujícího golmana. Do závěrečné dvacetiminutovky tak šli zlínští s jednobrankovým vedením. 

Tempo ve třetí třetině nepolevovalo, ba právě naopak. Hosté se snažili o vyrovnání, pozorní Lvi ale hráli zodpovědně a vývoj zápasu kontrolovali. Když už nějaká střela mířila mezi tři tyče, tak ji zlikvidoval výborně chytající Steiger. V 53. minutě vstřelil uklidňující gól Vodica (3:1) a přiblížil tak Lvy k první výhře v sérii. Hosté zkusili v závěru hru bez golmana, ale další branku již nevstřelili. V čase 59:59 ještě do prázdné brány korigoval skóre svou druhou brankou Vodica a Lvi se tak mohli radovat z vítězství 4:1 a vedení v sérii 1:0.

Branky (asistence): 29. Pankuch (Jiříček), 30. Haša (Vodica), 53. Vodica (Haša), 60. Vodica (Vít) - 38. Kubíček (Dohnal)

Sestava: Steiger, Bartík - Blažek Vl., Vodica, Haša, Horník, Vít, Javořík, Hájek, Baroň, Malošík, Koňařík, Jiříček, Kořének, Pankuch, Kresa, Kahoun, Blažek Vo., Žáček, Samohýl

Stav série: 1:0

Neděle - 2. zápas: ZLÍN LIONS vs. FBC MOHELNICE 8:5 (3:1, 4:2, 1:2)

Do druhého duelu vstoupili Lvi posilněni sobotní výhrou a s cílem navýšit vedení na 2:0. Zápas hned od začátku nepostrádal vysoké tempo, nasazení ani tvrdé souboje. Tentokrát diváci nemuseli čekat na první gól příliš dlouho. Již v 8. minutě otevřel skóre zápasu po krásné individuální akci Haša (1:0). V 11. minutě hosté srovnali (1:1), ale hned dvě minuty na to vrátil vedení domácím druhým gólem v zápase Haša (2:1). Povedenou třetinu korunoval Kuba Haša třetím gólem v 18. minutě a zkompletoval čistý hattrick. Po první třetině tak odcházeli Lvi do kabin s vedením 3:1.

Druhá třetinu nabídla velmi zajímavou a divokou tříminutovou pasáž, během které padlo hned pět branek. Ve 27. minutě se postupně prosadili Jiříček (4:1), hostující Veselík (4:2) a Vodica (5:2). Ve 29. minutě následně opět navýšil vedení domácích Jiříček (6:2) a ve 30. minutě na rozdíl pěti branek upravil Horník (7:2). To se hostům příliš nelíbilo a tak ve své hře o něco přitvrdili. Po několika tvrdých soubojích přišla první vyloučení na obou stranách. A z jedné z přesilových her se podařilo hostům snížit. Po dvou třetinách tak svítilo na tabuli skóre 7:3 pro domácí. 

Ve třetí třetině napjatý duel pokračoval. Šlo vidět, že jde v tomto zápase o hodně. Domácí chtěli přidat druhý bod v sérii, hosté zase neplánovali odjet ze Zlína se dvěma prohrami. A přišlo zdramatizování. V 44. a 48. minutě mohelničtí dvakrát skórovali a dotáhli se na rozdíl dvou branek (7:5). V 51. minutě dostali Lvi velkou příležitost k uklidnění zápasu, z trestného střílení se ale Vodica neprosadil. Co se nepodařilo Vodicovi, to se naštěstí podařilo o pár minut později Jiříčkovi. Ten po dalším faulu svůj samostatný nájezd přesnou střelou do levého růžku proměnil (8:5). Hosté v posledních minutách ještě zkusili hru bez brankáře, gól již ale nevstřelili a z druhé výhry v sérii se tak opět radovali společně s fanoušky zlínští Lvi. 

Branky (asistence): 8. Jakub Haša, 13. Jakub Haša, 18. Jakub Haša (Blažek Vl.), 27. Daniel Pankuch (Jiříček), 27. David Vodica (Haša), 29. Adam Jiříček (Vodica), 30. Filip Horník (Jiříček), 56. Adam Jiříček (z náj.) - 12. Václav Jurdzin, 27. Josef Veselík, 36. Lukáš Zach, 44. Jakub Weiss, 48. Michal Vaněk

Sestava: Steiger, Bobál - Blažek Vl., Vodica, Haša, Horník, Vít, Javořík, Hájek, Baroň, Malošík, Koňařík, Jiříček, Kořének, Pankuch, Kresa, Kahoun, Blažek Vo., Žáček, Samohýl

Stav série: 2:0

Fotogalerii (foto: Petr Šesták) z utkání si můžete prohlédnout zde: 
https://www.flickr.com/photos/162509204@N05/albums/72177720306353038

Další utkání série je na programu v sobotu 4. 3. od 20:00 hod. na půdě Mohelnice. Případné čtvrté utkání se pak odehraje v neděli 5. 3. od 13:00 opět na hřišti soupeře.

Pokud byste chtěli jet Lvy podpořit a vytvořit jim i na půdě soupeře domácí atmosféru, můžete. Rozhodli jsme se na sobotní duel v Mohelnici vypravit autobus pro 55 našich fanoušků. Více informací včetně rezervačního formuláře najdete v článku na webuhttps://www.zlinlions.cz/clanek.asp?id=2156