FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Junioři mezi 16 nejlepších týmů neproklouzli. V 1. kole PO těsně prohráli s týmem Wizards

Junioři mezi 16 nejlepších týmů neproklouzli. V 1. kole PO těsně prohráli s týmem Wizards
Junioři o víkendu sehráli dva zápasy 1. kola play-off nejvyšší juniorské soutěže proti týmu Wizards DDM SO Praha 10.

Mladí Lvi zakončili základní část skupiny B 1. ligy juniorů na prvním místě. Do 1. kola play-off, které již propojuje obě skupiny 1. ligy a CE soutěž juniorů, si kluci za soupeře vybrali pražské Wizards. S těmi se potkali již v základní části a v jednom případě se z výhry radovali mladí Lvi poměrem 7:5 a jednou hráči Wizards 2:5. Série o postup mezi 16 nejlepších juniorských týmů v republice hraná na dvě vítězná utkání začala v sobotu v Otrokovicích a v neděli pak pokračovala 2. utkáním v Praze. 

Sobota - 1. zápas: ZLÍN LIONS vs. WIZARDS DDM SO PRAHA 10 4:5 (1:2, 0:1, 3:2)

Branky (asistence): 4. Tvrdoň (Juřica)48. Tkadlec (Holiš), 48. Kresta (Dudek), 54. Dudek (Rek) - 12. Černý (Novák), 14. Novák (Černý), 29. Novák (Tesařík), 48. Počta (Černý), 59. Novák (Černý)

Stav série: 0:1

Neděle - 2. zápas: WIZARDS DDM SO PRAHA 10 vs. ZLÍN LIONS 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)

Branky (asistence): 4. Tvrdoň, 39. Rek (Juřica), 44. Klímek (Holiš) - 18. Černý (Novák), 22. Vachata (Počta), 26. Vachata (Tesařík), 59. Vachata (Bednář)

Stav série: 0:2

Do play-off nastoupili kluci bez několika hráčů základní sestavy, kteří bojovali za mužský A-tým v play up o Národní ligu. Soupisku tak doplnili další hráči z dorostu, kteří dostali šanci získat důležité zkušenosti z bojů v play-off. Oba zápasy (sobotní v Otrokovicích na Štěrkovišti i nedělní odveta v Praze na Třebešíně) měly totožný průběh. V úvodu se hrálo opatrně a Lvům se vždy podařilo vstřelit úvodní branku. Pak se ale postupně do hry dostali florbalisté Wizards, zápasy otočili a dostali se do vedení. Lvi v třetí třetině soupeře zatlačili a skóre srovnali. V obou případech ale minutu před koncem vlastními chybami zápas těsně ztratili. Kluci pokaždé soupeře přestříleli (33:17 a 31:15), vytvořili si spoustu brankových příležitostí, ale bohužel nebyli efektivní v koncovce. Proto i přes dobrý výkon, který podali, oba zápasy těsně ztratili a sezona tak pro ně bohužel skončila před branami osmifinále.

Sestava: Drábek, Šiška – Bureš, Žůrek, Čeček, Klímek, Hala , Holiš, Tkadlec, Balner, Dudek, Kresta, Nedbálek, Tvrdoň, Juřica, Rek