FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Muži získali v utkáních s Krnovem a Orlovou dva body

Muži získali v utkáních s Krnovem a Orlovou dva body
Mužský A-tým se v pátek vypravil na dohrávku odloženého utkání 14. kola do Krnova. V neděli pak přidal další cestu do Moravskoslezského kraje na zápas 20. kola proti Orlové.

FBC ORCA KRNOV vs. ZLÍN LIONS 5:6 pr. (2:1, 1:3, 2:1 - 0:1)

Do pátečního večerního utkání vstoupili lépe zlínští Lvi, které poslal již ve 4. minutě do vedení Vl. Blažek (0:1). Za pouhou minutu však bylo vyrovnáno. A za další minutu již domácí překlopili skóre utkání na svou stranu (2:1). Po úvodních třech rychlých gólech následovala delší branková pauza. Mužům se příliš nedařilo v kombinaci ani koncovce. Domácí zatažení v obranném bloku hrozili jen z občasných šancí po nahazovaných míčcích a standartních situací. V polovině zápasu se podruhé prosadil Vl. Blažek a vyrovnal na 2:2. A když se ve 34. minutě trefili v rychlém sledu Vodica s Vítem (2:4) zdálo se, že muži konečně zlomili domácí odpor a dokráčí k dalšímu vítězství. Do konce třetiny ale krnovští opět snížili a přetahovaná o body tak pokračovala. Ve třetí třetině krnovští Lvům ještě dvakrát vyrovnali skóre. V 46. minutě na 4:4 a následně pět minut před koncem na 5:5. Po základní hrací době tak skončilo utkání nerozhodně a o vítězi muselo rozhodnout pětiminutové prodloužení 3 na 3. V něm nakonec rozhodl o zisku bonusového bodu z trestného střílení Kuba Vít.

Branky (asistence): 5. Tomáš Fridel, 6. Jaromír Filip, 35. Jaromír Filip, 46. Jaromír Filip, 55. Dominik Menzel - 4. Vladimír Blažek (Vít), 31. Vladimír Blažek (Jiříček), 34. David Vodica (Blažek Vl.), 34. Jakub Vít (Javořík), 51. Michael Kořének (Baroň), 64. Jakub Vít (z náj.)

Sestava: Bartík, Šauer - Blažek Vl., Vodica, Vít, Horník, Blažek Vo., Baroň, Malošík, Kořének, Hájek, Javořík, Kahoun, Pankuch, Ondroušek, Balner, Samohýl, Jiříček

1. FBK EAGLES ORLOVÁ vs. ZLÍN LIONS 7:5 (1:1, 3:2, 3:2)

I druhé utkání byla přetahovaná od začátku až do konce. V první třetině i přes velké nasazení obou týmu skončili za zády golmanů pouhé dvě střely. Na vedení domácích ze 4. minuty odpověděl o minutu později z přesilové hry Vl. Blažek (1:1). Druhá třetina již byla na branky podstatně bohatší. Další přesilovou hru využil Javořík a Lvi šli do vedení (1:2). Podobně jako v první třetině, tentokrát však v opačném gardu, bleskurychle vyrovnali i domácí (2:2). Následně přidali hráči Orlové další dvě branky a odskočili do vedení 4:2. Do konce třetiny snížil na 4:3 přesnou střelou Baroň. Vyrovnání ani po velké šanci Horníka v posledních vteřinách třetiny nepřišlo a domácí tak šli do kabiny s jednobrankovým vedením. Lvi odhodlaní překlopit stav utkání na svou stranu ve třetí třetině tlačili, ale jejich šance buď končili mimo prostor brány nebo je likvidoval dobře chytající golman soupeře. Ani dva vstřelené góly v poslední části na body nestačili a z Orlové tak muži odjeli bez bodu. 

Branky (asistence): 4. Lukáš Gamrot, 25. Marek Krmášek, 31. Adam Kučera, 33. Filip Matějka, 45. Jakub Sasyn, 50. Martin Tököly, 56. Vojtěch Šimík - 5. Vladimír Blažek (Vít), 24. Adam Javořík (Vodica), 34. Michal Baroň (Pankuch), 56. David Vodica (Blažek Vl.), 57. Michael Kořének (Javořík)

Sestava: Steiger, Bartík - Blažek Vl., Vodica, Vít, Horník, Blažek Vo., Baroň, Malošík, Kořének, Hájek, Javořík, Pankuch, Freml, Koňařík, Kresa

Do konce základní části zbývají odehrát už jen dvě utkání, které rozhodnout o celkovém vítězi ligy a pořadí pro následné boje play-up o postup do Národní ligy. Muži jsou aktuálně s 51 body na 1. místě o skóre před druhým Třincem. Trojici nejlepších týmů pak uzavírá Olomouc, která má bodů 50. Závěr soutěže tak bude ještě hodně zajímavý. 

V dalším utkání čeká muže regionální derby proti Vsetínu. Zápas začíná v neděli 12. 2. od 16:00 ve sportovní hale Na Lapači. Základní část pak zakončí Lvi utkáním na domácí půdě v pátek 17. 2. nebo sobotu 18. 2. proti Slovácku. (bude upřesněno)