FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

U15 na domácím turnaji nezaváhala

U15 na domácím turnaji nezaváhala
Starší žáci U15 se v neděli představili na domácí palubovce, kde přivítali týmy Troopers a Vsetína.

ZLÍN LIONS vs. TROOPERS 8:6

Nedělní úvodní zápas týmu stržů překvapivě nezačal prvním utkáním v 9:00 na naší "PrůmkaAréně", ale netradičně až po desáté hodině dopolední. Po předzápasové procházce a kvalitní rozcvičce jsme vstoupili do utkání s týmem Troopers. Zlínští florbalisté měli skvělý vstup do utkání, avšak nevyzpytatelný soupeř dokázal vždy odpovědět na nepříznivý vývoj skóre. V druhé části zápasu se lámal chleba. Lvi získali herní i brankovou převahu a díky rychlému dostupování a kreativní herní rozvážnosti musel soupeř smeknout před našimi borci. Florbalový zápal a obrázek hry lehce pokazil hostující brankář, který předvedl velmi emotivní výkon kořeněný výhozem míčku přímo do jednoho z našich hráčů. Tento neprofesionální a dětinský čin zůstal arbitry utkání nepotrestán a my se tak spokojili s celkovým úspěchem zisku tří bodů. 

Branky: Klinkovský 3, Večeřa 2, Kalík, Kouřil, Štěpaník, 

Pauzu mezi utkáními jsme měli velmi krátkou. Po spojení sil s kondičním trenérem Martinem Hálou si připravil Tom Večeřa pro kluky překvapení v podobě svačin a připravených snacků tvořených potravinami, které by měli kluky inspirovat se o sebe starat nejen po fyzické stránce, ale i po té stravovací. 

ZLÍN LIONS vs. FLORABL VSETÍN 12:5

Druhé utkání proti týmu z východu bylo již kompletně v naší režii. Soupeř ze Vsetína měl v úvodu utkání světlé chvilky, kdy se mu podařilo dostat do vedení 3:1. To bylo však vše, co dokázal předvést. Ještě do konce třetiny se nám povedlo vstřelit pár branek a dostat se tak do dvoubrankového vedení. Zbytek zápasu jsme si víceméně hráli se soupeřem jako kočka s myší. Podařilo se nám dostat do utkání všechny hráče na soupisce včetně rezervního brankáře. 

Pro kluky to byl turnaj udržovacího charakteru. Troopers hrozili pouze z brejků a Vsetín nebyl se svou sestavou konkurenceschopný zlínským Lvům. Jednou z pozitiv je také využití všech přesilových her, které nám soupeř nabídl. Další hrací víkend máme úspěšně za sebou s plným ziskem bodů a nezbývá nám už nic jiného, než se těšit na tréninky, kde se zlepšíme a rozvineme náš herní charakter. Díky všem statečným, co zůstali na poturnajové uklízení haly.

Branky: Pavel 3, Macharáček 2, Zapletal, Rulf, Klinkovský, Večeřa, Staviař, Kalík, Riedl, 

Sestava: Mikulík, Váňa - Pavel, Macharáček, Zapletal, Rulf, Klinkovský, Večeřa, Staviař, Kalík, Riedl, Kouřil, Štěpaník, Janečka, Martinek, Baťa, Tvrdoň, Mikšánek

turnaj okomentoval trenér Honza Vondřejc