FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Junioři dvakrát vyhráli s Hattrickem a vyhoupli se do čela tabulky

Junioři dvakrát vyhráli s Hattrickem a vyhoupli se do čela tabulky
Junioři o víkendu odehráli dvojutkání proti brněnskému Hattricku, který vedl ligovou tabulku o dva body právě před zlínskými Lvy.

FBŠ HUMMEL HATTRICK BRNO U19 vs. ZLÍN LIONS 5:6 (1:2, 0:0, 4:4)

Úvod sobotního ranního zápasu byl lehce ospalý a předváděná hra nebyla pro diváky moc pohledná. Postupem času se ale oba týmy dostaly do tempa a začali ukazovat, proč jsou v tabulce na předních příčkách. Krátké vedení domácích dokázali mladí Lvi ještě v první třetině otočit. Ve druhé části pak mohli své vedení ještě navýšit. V prvním případě ale zachránila domácí tyč a ve druhé velké příležitosti vychytal z nájezdu Vodicu brněnský golman. Skóre se opět měnilo až ve třetí třetině, na jejímž začátku odskočili Lvi do tříbrankového vedení. Domácí ale poté přidali, začali více napadat, dostali zlínské hráče pod tlak a podařilo se jim snížit na rozdíl jedné branky a zápas zdramatizovat. Lvi ale dokázali v závěru opět odskočit do dvoubrankového vedení. A i když ještě jednou v závěrečné minutě inkasovali, dovedli zápas do vítězného konce. 

Branky (asistence): 4. Michal Malec, 50. Michal Horák, 53. Jakub Vařecha, 56. Jakub Vařecha, 60. Jáchym Eliáš - 6. David Vodica, 11. David Vodica (Veselý), 44. Matěj Klímek (Vít), 48. David Vodica, 54. Jakub Vít (Klímek), 59. David Vodica (Rek)

Sestava: Drábek, Outrata – Bureš, Veselý, Čeček, Klímek, Žůrek, Procházka, Jiříček, Vodica, Tvrdoň, Balner, Vít, Holiš, Rek, Tkadlec, Juřica

FBŠ HUMMEL HATTRICK BRNO U19 vs. ZLÍN LIONS 2:8 (0:2, 1:3, 1:3)

V nedělní odvetě podali Lvi výborný týmový výkon. Pozorně bránili, dokázali být nebezpeční v útoku a úspěšní v zakončení. Skóre se poprvé měnilo na konci první třetiny, když kluci po pěkné kombinaci využili přesilovku a následně přidali ještě jeden gól. Od té doby hru kontrolovali, postupně přidali dalších 6 branek a zápas zaslouženě vyhráli. Junioři si tak z víkendového venkovního dvojutkání proti vedoucímu týmu tabulky z Brna odnesli dvě vítězství a šest bodů, díky kterým svého soupeře vystřídali v čele ligové tabulky.

Branky (asistence): 27. Jakub Vařecha, 59. Jakub Vařecha - 17. Matěj Klímek (Vít), 19. František Tvrdoň (Vodica), 22. Adam Rek (Klímek), 26. Adam Jiříček (Vodica), 35. Matěj Klímek (Jiříček), 45. Jakub Vít (Vodica), 45. Adam Jiříček (Balner), 47. David Vodica (Jiříček)

Sestava: Sklář – Bureš, Veselý, Klímek, Pavliš, Jiříček, Vodica, Tvrdoň, Balner, Vít, Holiš, Rek, Tkadlec

Tabulka soutěže: CE soutěž juniorů - 1. liga skupina B