FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Muži doma nadále stoprocentní. Hluku nastříleli deset branek

Muži doma nadále stoprocentní. Hluku nastříleli deset branek
Mužský A-tým přivítal v sobotu na domácí palubovce tým FBK Spartak Hluk.

ZLÍN LIONS vs. FBK SPARTAK HLUK 10:4 (4:3, 2:1, 4:0)

Muže čekal v rámci 19. kola zápas proti týmu Hluku, který se nacházel na 8. příčce ligové tabulky. První vzájemné měření sil na půdě hostů dopadlo lépe pro zlínské Lvy, kteří si odvezli výhru 12:4. A i v odvetném klání se radovali z vysoké výhry.

Již v 1. minutě zápasu poslal Lvy do vedení přesnou střelou Baroň (1:0). Na úvodní gól domácích ale hosté bleskově odpověděli. A to hned třemi brankami během čtyř minut (1:3). Dvoubrankové vedení hostů však netrvalo dlouho. V 6. minutě snížil na 2:3 Vodica. Po několika málo minutách tak museli golmani již pětkrát lovit děrovaný míček za svými zády. Po divokém úvodu se hra mírně uklidnila, brankáři se dostali do provozní teploty a šance obou soupeřů začali končit v jejich rukavicích. Ve 14. minutě se ale skóre opět měnilo, když se prosadil Haša (3:3). A ještě do konce třetiny si vzali Lvi vedení zpět, když svou druhou branku z zápase přidal Vodica (4:3). Po první třetině tak šli do šaten s jednogólovým vedením domácí. 

Druhou třetinu začali lépe zlínští, když se krásně trefil Vít (5:3). Na něj navázal pěknou střelou Kresa (6:3) a vedení Lvů začalo narůstat. I přes následná čtyři vyloučení a dvě přesilové hry na každé straně padl v prostřední periodě už jen jeden gól. V 37. minutě snížili hosté na 6:4. 

Poslední třetinu si muži pohlídali, nedovolili hostům žádné zdramatizování a další branku již neinkasovali. Naproti tomu se jim podařilo ještě další čtyři přesné trefy přidat, když se postupně prosadili Jiříček, Blažek Vl., Malošík a Vít (10:4). Muži tak zaokrouhlili počet branek na deset a prodloužili svou domácí vítěznou sérii na devět utkání. 

Branky (asistence): 1. Michal Baroň (Malošík), 6. David Vodica (Blažek Vo.), 14. Jakub Haša (Vodica), 17. David Vodica (Haša), 23. Jakub Vít (Blažek Vl.), 27. Adam Kresa (Jiříček), 42. Adam Jiříček (Blažek Vl.), 55. Vladimír Blažek (Jiříček), 59. Pavel Malošík (Baroň), 60. Jakub Vít (Kořének) - 2. Radim Zálešák, 3. Tomáš Tuhý, 5. Marek Šimíček, 37. Sebastián Bobáčik

Sestava: Steiger, Bartík - Blažek Vl., Vodica, Haša, Baroň, Malošík, Kořének, Vít, Jiříček, Koňařík, Horník, Blažek Vo., Javořík, Kahoun, Kresa, Hájek, Freml

Další utkání čeká Lvy netradičně v pátek 3. 2. od 19:30 v Krnově, kde budou dohrávat odložený duel 14. kola. A hned v neděli 5. 2. vycestují do Orlové, kde změří od 18.00 hod. síly s domácími Eagles.