FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Mladší žáci se zúčastnili přátelského turnaje v Lipníku nad Bečvou

Mladší žáci se zúčastnili přátelského turnaje v Lipníku nad Bečvou
Kategorie mladších žáků se o víkendu zúčastnila jednodenního přátelského turnaje v Lipníku nad Bečvou.

V neděli 22. ledna se mladší žáci vydali do Lipníku nad Bečvou, kde se zúčastnili turnaje MFA 2023 (Moravské florbalové akademie) pořádaného týmem Vítkovic. Turnaje se zúčastnilo celkem 6 týmů: Zlín Lions, Panthers Otrokovice, 1. SC Tempish Vítkovice, Bulldogs Brno, FBS Olomouc a Troopers. 

Ve skupině A se utkali Otrokovice, Vítkovice a Troopers. Ve skupině B pak Lvíčata narazila na Olomouc a brněnské Buldoky. Herní systém základní části byl každý s každým jedenkrát. Vítězové skupiny postoupili přímo do semifinále, druhé a třetí týmy se do další fáze musely probojovat přes čtvrtfinálové boje. 

Kromě zápasů bylo pro všechny účastníky připraveno i několik dovednostních soutěží. Byly mezi nimi samostatné nájezdy o nejlepšího střelce a brankáře, běh na 30 m o nejrychlejšího sprintera nebo soutěž o nejlepšího skokana v přeskocích přes mantinel za 30 s. Pro rodiče a doprovod pak byly nachystány semináře na tři zajímavá témata. 

ZÁKLADNÍ SKUPINA: 

  • ZLÍN LIONS vs. FBS OLOMOUC 1:2

Turnaj pro kluky začal úvodním utkáním proti Olomouci. I přes málo branek zápas rozhodně nenudil. Nasazení bylo z obou stran velké a šlo vidět, že oba týmy chtějí do turnaje vstoupit vítězně. Dlouho to vypadalo na zaslouženou remízu, ale vteřinu před koncem po nešťastné souhře několika drobných chyb přidali olomoučtí florbalisté druhou branku a zvítězili těsně 1:2.  

  • ZLÍN LIONS vs. BULLDOGS BRNO 2:4

Ve druhém zápase skupiny se kluci utkali s brněnskými Buldoky. Ani tentokrát se nedokázali soupeři od sebe odtrhnout na vyšší brankový rozdíl ve skóre. Byli to ale buldoci, kteří většinu zápasu byli o krok napřed. Kluci se snažili na soupeře dotáhnout, ale nepodařilo se. I ve druhém zápase tak zvítězil soupeř a na kluky tak čekalo čtvrtfinále. 

ČTVRFINÁLE:

  • ZLÍN LIONS vs. 1. SC TEMPISH VÍTKOVICE 4:3

V něm se mladí Lvi postavili proti Vítkovicím. Mírné zklamání ze zápasů ve skupině vystřídala touha po vítězství a postupu do semifinále. Kluci makali na sto procent a nevypouštěli žádný míček. Pohledné utkání, které se muselo početné skupině nejen našich rodičů v hledišti líbit. Kluci během zápasu třikrát vedli, pokaždé se ale Vítkovicím podařilo skóre dorovnat. Na čtvrtou branku v předposlední minutě ale již zareagovat vítkovičtí nedokázali a propuknout tak mohla velká radost z výhry a postupu do semifinále.  

SEMIFINÁLE

  • ZLÍN LIONS vs. FBS OLOMOUC 5:9

V semifinále čekal opět tým z Olomouce. Kluci chtěli soupeři oplatit porážku ze základní skupiny, to se jim ale nakonec nepovedlo. I když v první polovině dokázali dvakrát dohnat vedení soupeře, ve druhé půli jim již došly síly a do finále se neprobojovali. Vyřazení semifinalisté utkání o třetí místo nehráli. O konečném pořadí rozhodl celkový počet získaných bodů během celého turnaje. Těch měl na svém kontě více druhý vyřazený semifinalista a tak kluci obsadili celkové 4. místo. 

Na turnaji ale ani tak nešlo o konečné umístění jako o to, zahrát si porci kvalitních utkání, ve kterých nasbíráme nové zkušenosti. A to se vyplnilo. Kluci si zaslouží za reprezentaci klubu a předvedené výkony velkou pochvalu. Děkujeme také úžasným rodičům, kteří přijeli Lvíčata podpořit a vytvořili na hale téměř domácí atmosféru. :)

Fotogalerie z turnaje ke shlédnutí ZDE