FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Muži vezou z Horní Suché vysokou výhru

Muži vezou z Horní Suché vysokou výhru
Mužský A-tým čekal o víkendu venkovní duel 18. kola proti pátému celku tabulky z Horní Suché.

FBK HORNÍ SUCHÁ vs. ZLÍN LIONS 4:15 (3:3, 1:3, 0:9)

Začátek utkání z pohledu skóre vyšel lépe domácím hráčům Horní Suché. Ve druhé minutě se přesnou střelou prosadil Černý (1:0) a v 8. minutě navýšil dalším přesným zásahem Klimeš (2:0). I Lvi si vypracovávali dobré šance, v první desetiminutovce však míček za záda domácího golmana nedostali. V 11. minutě už ale nesvítila na tabuli na straně Zlína nula. První branku si ve své premiéře za muže připsal Ondra Balner (2:1). V 17. minutě ale domácí opět upravili na rozdíl dvou branek (3:1). Za 5 vteřin bylo ale opět sníženo. Po rychlé akci po buly se prosadil Žáček (3:2). A za minutu bylo vyrovnáno, když se trefil Javořík (3:3.) Po první třetině se tak šlo do kabin za nerozhodného stavu. 

Ve druhé třetině začali Lvi ještě lépe pracovat do obrany a soupeři nedovolovali mnoho možností na skórování. A sami naopak začali více ohrožovat brankáře domácích. V 31. minutě se poprvé dostali po střele Horníka do vedení (3:4). V následujících minutách přidali Lvi z hole Víta a Jiříčka další dva góly a dostali se do tříbrankového vedení (3:6). To v závěru druhé části korigovali domácí svým posledním gólem v zápase na 4:6. Na víc jim již síly nezbyly. 

Třetí třetina byla v kompletní režii Lvů. Martin Bobál již v bráně neměl téměř žádnou práci. Většina času se odehrávala na půlce domácích, kterým jakoby došla "šťáva". Lvi skvěle kombinovali a zasypávali domácího brankáře množstvím střeleckých pokusů. V rozmezí 46. a 55. minuty nasázeli 8 branek, ke kterým v úplném závěru přidali ještě jednu a došli si tak pro vysokou výhru 4:15 a další důležité body v boji o první místo ligové tabulky. 

Branky (asistence): 2. Matěj Černý, 8. Adam Klimeš, 18. Matěj Černý, 39. Václav Večeřa - 11. Ondřej Balner (Horník), 18. Jakub Žáček (Jiříček), 19. Adam Javořík (Žáček), 31. Filip Horník (Bureš), 33. Jakub Vít (Vodica), 38. Adam Jiříček (Javořík), 46. David Vodica (Blažek), 48. Adam Kresa (Balner), 48. David Vodica (Bobál), 49. Adam Javořík (Kresa), 50. Pavel Malošík (Samohýl), 52. Adam Jiříček (Ondroušek), 53. Vladimír Blažek (Vít), 55. Adam Jiříček (Vít), 60. Jakub Vít (Vodica)

Sestava: Bobál, Bartík - Balner, Baroň, Blažek Vl., Bureš, Horník, Javořík, Jiříček, Kresa, Malošík, Ondroušek, Vodica, Vít, Samohýl, Žáček

Příští utkání odehrají muži na domácí palubovce v sobotu 28. ledna od 14:30 proti týmu FBK Spartak Hluk.