FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Muži vyšli poprvé v sezoně bodově naprázdno

Muži vyšli poprvé v sezoně bodově naprázdno
Mužský A-tým o víkendu vyrazil v rámci utkání 16. kola na půdu aktuálně třetího týmu tabulky z Třince.

FBC INTEVO TŘINEC vs. ZLÍN LIONS 8:7 (6:3, 2:2, 0:2)

Muži po více než měsíční zápasové pauze nastoupili do soutěžního utkání. Soupeřem jim byl soupeř z Třince, který se nacházel na třetím místě tabulky čtyři body za zlínskými Lvy. Šlo tak o důležitý souboj, ve kterém mohli Lvi navýšit bodový náskok na třinecké florbalisty. 

Ráz utkání určila úvodní třetina, která se Lvům vůbec nepodařila. Dlouhá přestávka se bohužel projevila. Muži se v první třetině teprve dostávali do tempa a rozpomínali se na hru, kterou se prezentovali v minulých utkáních. Soupeř do toho naopak šlápnul hned od začátku a brzy se dostal do vedení. Muži zvládli skóre korigovat, ale šest inkasovaných gólů znamenalo vedení domácího Třince po první dvacetiminutovce o tři branky (6:3). I přes nepříznivé skóre se ale našlo v úvodní třetině několik pozitiv. Největšími z nich byly první bodové příspěvky za mužský A-tým dvou juniorů. Kuba Vít vstřelil svůj první gól a Franta Tvrdoň zapsal první bod za asistenci. 

Do druhé části již vstoupil zcela jiný tým Lvů a hra se vyrovnala. Po využité přesilovce domácích (7:3) se dvakrát prosadili zlínští. Přesilovku využil Vl. Blažek (7:4) a za pár minut svou druhou brankou v zápase snížil na 7:5 Kuba Vít. Do konce třetiny se ale opět dokázali prosadit domácí (8:5) a tak byl rozdíl ve skóre i po dvou třetinách stále tříbrankový.

Do poslední části šli Lvi s cílem utkání minimálně vyrovnat. A plán se dařil skvěle. Ve 48. a 54. minutě se prosadil Haša a snížil na rozdíl jedné branky (8:7). Lvi tlačili a vypracovali si několik slibných příležitostí volajících po vyrovnání. Další míček však již za brankovou čáru dotlačit nedokázali a tak po těsné prohře 8:7 poprvé v sezoně odešli z utkání zcela bez bodu. 

Branky (asistence): 3. Tomáš Janovský, 8. Jan Kyselý, 12. Tomáš Sikora, 15. Jan Fiedor, 16. Šimon Czernek, 17. Dominik Gorný, 30. Jan Janáč, 38. Tomáš Sikora - 3. Jakub Vít (Horník), 16. Lukáš Ondroušek (Tvrdoň), 20. Michal Baroň (Haša), 34. Vladimír Blažek (Haša), 36. Jakub Vít (Haša), 48. Jakub Haša (Blažek Vl.), 54. Jakub Haša (Vít)

Sestava: Bobál, Bartík - Haša, Vodica, Blažek Vl., Baroň, Malošík, Ondroušek, Horník, Blažek Vo., Kořének, Hájek, Samohýl, Jiříček, Tvrdoň. Kresa, Bureš, Vít

Další utkání odehrají Lvi tuto sobotu 14. 1. od 14:30 hod. na SPŠ ve Zlíně proti Paskovu. Přijďte je podpořit.