FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Muži poráží Olomouc a jdou do čela tabulky

Muži poráží Olomouc a jdou do čela tabulky
Mužský A-tým o víkendu přivítal na domácí palubovce soupeře z Olomouce. Šlo o přímý duel o čelo ligové tabulky.

ZLÍN LIONS vs. FBS OLOMOUC 8:6 (4:2, 2:0, 2:4)

V sobotu byl k vidění na zlínské "Průmka Aréně" atraktivní souboj prvního a druhého celku tabulky. První vzájemné měření sil dopadlo lépe pro zlínské Lvy, kteří v olomoucké Čajkaréně zvítězili 3:5. 

A vstup do druhého vzájemného duelu vyšel daleko lépe Lvům. Již po 84 vteřinách otevřel skóre utkání domácí Jiříček (1:0). A to nebylo v úvodních minutách zdaleka vše. Lvi hráli s velkou chutí a dostávali se do dalších brankových příležitostí. Jednu z nich proměnil v 6. minutě Kahoun (2:0). A v 10. minutě odskočili muži už na rozdíl tří branek, když se prosadil Baroň (3:0). Hosté se do zápasu dostali ve 14. minutě díky využité přesilové hře (3:1). A za necelé dvě minuty bylo sníženo na rozdíl jednoho gólu. Z ojedinělé šance snížili olomoučtí na 3:2. Uklidnění pro Lvy přišlo v 16. minutě, když navýšil rozdíl ve skóre Vodica (4:2). Další branka již v první třetině nepadla a tak se šlo do šaten za stavu 4:2 pro domácí. 

Druhá třetina již tak bohatá na branky nebyla. To ale Lvům nevadilo, protože si hlídali svůj náskok a šance hostů bez větších potíží zneškodňoval navrátilec do zlínské brány Mira Steiger. Ve 29. a 37. minutě navíc navýšili skóre utkání svými druhými přesnými zásahy v zápase Vodica a Baroň (6:2). Hosté se v této třetině střelecky neprosadili a tak byl stav před poslední částí 6:2 pro domácí. 

Třetí třetina nám ještě přinesla zajímavou a lehce dramatickou zápletku. Olomoučtí se nechtěli vzdát a z pohledu jejich výkonu předvedli svou nejlepší třetinu. Dobře do ní vstoupili a ve 46. minutě snížili na 6:3. Čtyřbrankové vedení ale v 50. minutě vrátil Lvům Ondroušek. Následně se však domácí nechali v krátkém sledu dvakrát za sebou vyloučit a nabídli tak olomouckým přesilovku 5 na 3. Tu i následnou přesilovku 5 na 4 hosté využili a dotáhli se na rozdíl dvou branek (7:5). Další snížení ale Lvi nedovolili. Uklidňující branku vstřelil v 57. minutě další dvougólový střelec Ondroušek (8:5). V poslední minutě pak ještě olomoučtí ve hře bez brankáře jednou rozvlnili síť. To ale bylo v utkání již všechno a tak se z výhry 8:6 a vedoucí pozice v tabulce mohli začít radovat zlínští Lvi. 

Děkujeme všem fanouškům, kteří přišli podpořit muže přímo na halu a vytvořili vynikající diváckou kulisu. 

Branky (asistence): 2. Adam Jiříček (Ondroušek), 6. Ondřej Kahoun (Ondroušek), 9. Michal Baroň (Holiš), 16. David Vodica (Haša), 29. David Vodica (Javořík), 37. Michal Baroň (Horník), 50. Lukáš Ondroušek (Jiříček), 58. Lukáš Ondroušek (Jiříček) - 14. Igor Macháček, 15. Tomáš Jelínek, 47. Jan Kopecký, 55. Tomáš Skoupil, 56. Tomáš Jelínek, 60. Jan Kopecký

Sestava: Steiger, Bartík - Blažek Vl., Haša, Vodica, Vondřejc, Horník, Hájek, Javořík, Baroň, Malošík, Holiš, Blažek Vo., Jiříček, Ondroušek, Žáček, Kresa, Samohýl, Kahoun

Další program: V neděli 11. 12. čeká muže výjezd do Krnova a v sobotu 17. 12. odehrají poslední předvánoční domácí utkání  proti Uničovu. Přijďte je opět podpořit.