FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Muži rozstříleli Šternberk a zapsali 11. výhru v sezoně

Muži rozstříleli Šternberk a zapsali 11. výhru v sezoně
Mužský A-tým o víkendu vycestoval do Moravského Berouna, kde se v zápase 12. kola utkal s týmem Fbc Šternberk.

FBC ŠTERNBERK vs. ZLÍN LIONS 3:13 (0:3, 2:5, 1:5)

Druhou polovinu soutěže zahájili muži proti Šternberku, který v prvním vzájemném střetnutí porazili na domácí půdě poměrem 9:6. A i tentokrát to byli Lvi, kdo si z utkání odnesl výhru.

V úvodních minutách duelu se do střeleckých příležitostí dostávali oba týmy, ale ani jeden v nich ještě nebyl úspěšný. První změna skóre přišla v 8. minutě, kdy se prosadil Haša (0:1). Další branky na sebe nenechali dlouho čekat, když se v rychlém sledu prosadili Ondroušek a Blažek Vl. (0:3). Zlínští Lvi byli aktivnějším celkem a první třetinu i díky ubráněnému oslabení vyhráli 0:3. 

Ve druhé třetině se obraz hry moc nezměnil. Zlínští Lvi daleko více ohrožovali bránu domácího Šternberku, což se promítlo i ve skóre. Na 0:4 zvyšoval v úvodu třetiny Vodica, na kterého navázal v 26. minutě svým druhým zásahem Haša (0:5). O minutu později se poprvé prosadili domácí a snížili na 1:5. V polovině utkání už ale Lvi vedli o šest branek, když se o další navýšení postarali Samohýl s Hašou. Zlínští drželi otěže zápasu pevně ve svých rukách a většinu času trávili na polovině domácích, z čehož vytěžili další branku (1:8). Do konce třetiny ještě udělali radost místním fanouškům druhou brankou šternberští, když korigovali na 2:8. Do poslední části ale šli Lvi s pohodlným náskokem.

A herní pohodu si přenesli i do třetí třetiny. Šternberští i přes snahu neměli dost sil s utkáním něco udělat. Muži kontrolovali hru a ještě 5x rozvlnili síť za soupeřovým brankářem. Na druhé straně už jen domácí kosmeticky upravili výsledek jedním zásahem na konečných 3:13. Lvi tak zvládli i odvetné utkání proti týmu ze Šternberku a zapsali si již 11 výhru v letošní sezoně. 

Branky (asistence): 27. Jakub Charvát, 34. Kryštof Berger, 46. Kristián Dufek - 8. Jakub Haša (Vodica), 10. Lukáš Ondroušek (Bobál), 11. Vladimír Blažek (Haša), 21. David Vodica (Blažek Vl.), 26. Jakub Haša (Blažek Vl.), 27. Michal Samohýl (Baroň), 28. Jakub Haša (Vodica), 34. Michal Samohýl (Hájek), 43. Pavel Malošík (Javořík), 47. David Vodica (Kresa), 59. Kryštof Hájek (Haša), 59. Michal Baroň (Kořének), 60. Kryštof Hájek (Javořík)

Sestava: Bobál, Bartík - Baroň, Blažek Vl., Blažek Vo., Haša, Hájek, Horník, Javořík, Kresa, Kořének, Malošík, Ondroušek, Samohýl, Vodica