FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Dorostenky si vyšláply na dosud neporažené buldočky

Dorostenky si vyšláply na dosud neporažené buldočky
V neděli 27. 11. 2022 se tým dorostenek v Kyjově postavil dvěma nejtěžším soupeřům ve skupině - FBŠ Hattrick Brno a Bulldogs Brno.

ZLÍN LIONS vs. FBŠ HUMMEL HATTRICK BRNO 3:5 (0:3, 1:2, 2:0)

První zápas odstartoval krátce po desáté hodině. Podle postavení v tabulce se mělo jednat pro nás o hratelnějšího soupeře. Do zápasu jsme po pilné rozcvičce vstoupily nadšené a odhodlané ukrást první 3 body. Po pár minutách a prvním obdrženém gólu však náš zápal a nadšení odpadlo. Ve druhé třetině jsme hodně polevily a na tabuli svítilo již skóre 0:5. Začala se na nás projevovat "psychická“ únava, bylo to hlavně o naší sebedůvěře. 

Ve třetí třetině se teprve projevily "naše schopnosti“ a možná také pud sebezáchovy. Skóre se začalo měnit i na naší straně. Soupeřky se téměř nemohly dostat na naši polovinu a další gól již nepřidaly. Bohužel se nám nepodařilo vstřelit více gólů do soupeřovy branky a zápas tak skončil nešťastnou prohrou 3:5. Ale výkon ve třetí části ukázal, že na to máme.

Branky (asistence):  Klacková, Altantuul, Smetanová (Pospíšková)

BULLDOGS BRNO vs. ZLÍN LIONS  2:4 (1:1, 1:1, 0:2)

Do druhého zápasu jsme vstupovaly namotivovány porazit aktuálního lídra skupiny. Po minulé prohře jsem tentokrát chtěly urvat vítězství pro sebe. Věděly jsme, že nás čeká hodně těžký zápas, ale nebály jsme se. Proto hned od prvního hvizdu jsme začaly tlačit a presovat. Nechtěly jsme je nechat hrát jejich hru. Po pár neúspěšných pokusech konečně padl gól do soupeřovy branky a my se ujaly vedení 1:0. Buldočky nezahálely a zanedlouho oslavovaly vyrovnávací gól. Stav po první třetině tak byl nerozhodný 1:1. 

Ve druhé třetině jsme vstřelily další gól, ale Buldočky záhy opět srovnaly. Byl to velmi vyrovnaný zápas. Naše brankářka vychytávala střely a potenciální góly jedna báseň. Stav po druhé třetině 2:2. 

Vyrovnaný a napínavý zápas pokračoval třetí třetinou. Napětí se dalo krájet. V hale snad nikdo ani nedutal, když skóre ukazovalo 3:2 pro nás. Blížil se konec zápasu a zoufalé pokusy Buldoček se jim vymstily, když odvolaly brankářku a šly do šesti hráček. Nezahálely jsme a skóre jsme po jejich chybné rozehrávce nyvýšily na konečných 4:2. V hale se ozýval jásot a nadšení všech hráček, trenérů a rodičů, kteří s námi jeli. Porazily jsme dosud neporažený tým. S jistotou můžu říct, že jsme na hřišti nechaly úplně všechno. A ten pocit byl prostě skvělý! Porazily jsem první tým tabulky!

Branky (asistence): Neubauerová (Klacková), Gyuricseková (Mrázková), Daníčková (Žároská), Daníčková (Neubauerová)

Sestava: Kačka - Míša, Lucie, Kačka, Anička, Barča, Sára, Julie, Martina, Zuzka, Eliška, Lucie

zápasy zhodnotila kapitánka týmu Kačka.