FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Mladší žáci vyrazili na turnaj do Znojma

Mladší žáci vyrazili na turnaj do Znojma
Tým mladších žáků U13 se o víkendu vydal na nejdelší výjezd sezóny do Znojma.

Mladší žáky čekali na turnaji celkem tři zápasy. Postupně potkali týmy Bulldogs Brno, TJ Znojmo Laufen CZ a TROOPERS. 

První utkání proti brněnským Buldokům se hrálo ve vysokém tempu. O úvodním ranním zahřívacím zápase tak nemohla být řeč. Kluci makali od první minuty a hra měla spád. Šance si vypracovávali oba týmy, vždy ale chyběla o kousek větší přesnost v zakončení, případně se skvělým zákrokem blýsknul jeden z brankářů. Lvi i Buldoci nakonec překonali gólmana soupeře pouze jedenkrát a tak zápas skončil remízou.

Druhé utkání se hrálo hned v zápětí. Krátká pauza 10 minut a šlo se opět hrát, což klukům zrovna moc neprospělo. Polevili v nasazení a dostali se do lehkého herního útlumu. Několik individuálních chyb, nedůraz a nepokrytí hráčů před bránou znamenalo několik gólů v jejich síti. I přes zlepšenou druhou půli si však výhru zapsal domácí tým Znojma.

V posledním zápase čekal mladšáky tým Troopers. A hra tentokrát připomínala výkon z prvního utkání. I když po první půli vedl soupeř o dvě branky, kluci se nevzdali. Ve druhé půli vletěli na soupeře a během chvíle vyrovnali. Následně i přes další obdrženou branku nepolevili ve svém snažení a cítili, že mají šanci zápas otočit a zvítězit. A povedlo se. Třemi brankami otočili stav utkání a došli si pro vítězství, které si za svůj výkon zasloužili. Turnaj tak zakončili s bilanci jedné remízy, jedné prohry a jedné výhry.