FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Dorostenci vezou z Olomouce 3 body

Dorostenci vezou z Olomouce 3 body

FBC TOPGAL ŠTERNBERK vs. ZLÍN LIONS 2:6 

V předchozím kole kluci se soupeřem vyhráli vysokým rozdílem a i přes rozmluvu v šatně, kdy jsem kluky před podceněním soupeře varoval, si kluci evidentně nedali říct. Začali jsme hrát na kompletní tři útoky, ale první třetina dopadla bez branek, sice jsme měli míček pod kontrolou, ale kluci se nebyli schopni srovnat s povrchem haly a také jejími menšími rozměry. Ve druhé části se prosadili Pavel a Dudek. Šternberku se dvakrát podařilo snížit na rozdíl jedné branky, ale koncovka dopadla lépe pro nás a v utkání jsme zvítězili 6:2. Stínem však zůstává naprosto zbytečný zákrok soupeře, na Kubu Pavla, který byl oceněn červenou kartou a bohužel také zraněním Kuby. 

Branky (asistence): 35. Tomáš Mekyska, 36. Vojtěch Richter - 19. Jakub Pavel (Kresta), 24. Michael Dudek, 36. Matěj Tkadlec (Nedbálek), 43. Martin Macharáček (Tkadlec), 43. Patrik Kresta, 45. Martin Macharáček (Tkadlec)

ZLÍN LIONS vs. FLORBAL VSETÍN 4:8 

Na derby jsme byli připraveni, čekali jsme napadání soupeře a osobní obranu, což se potvrdilo. Dvě třetiny jsme byli lepším týmem, Vsetín se však dokázal vždy dotáhnout na rozdíl jedné branky. Zlomové bylo vyrovnání na 4:4, kdy k překvapení všech našich hráčů rozehrál volný úder soupeř místo nás. Také jsme nedokázali proměnit dvě trestná střílení a Vsetín nám zasadil dvě bolestivé rány. I přes snahu hrát power-play se nám nepodařilo snížit a dobře rozehraný zápas jsme tak ztratili. 

Branky (asistence): 7. Martin Macharáček (Dudek), 9. Michael Dudek (Tkadlec), 15. Michael Dudek (Nedbálek), 23. Matěj Tkadlec (Dudek) - 4. Adam Pavlačka, 11. Adam Hegar, 20. Ondřej Pobořil, 33. Martin Kovář, 37. Ondřej Pobořil, 37. Adam Hegar, 41. Martin Kovář, 44. Martin Kovář

Sestava: Outrata, Drábek - Jančo, Nedbálek, Kurtin, Vymazal, Tkadlec, Kresta, Dudek, Hala, Čuba, Macharáček, Pavel, Balner, Skopalík, Malaník, Fabrika, Zapletal

Musím kluky pochválit za nasazení a herní projev v zápase se Vsetínem. Zejména pro obránce to byl náročný zápas, které potřebujeme k tomu, abychom se mohli zlepšovat. Zapracujeme na rozehrávce pod tlakem a budeme pilovat také samostatné nájezdy. 

zhodnotil turnaj trenér Matěj Koňařík