FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Muži vítězí počtvrté v řadě. Doma si poradili s Krnovem

Muži vítězí počtvrté v řadě. Doma si poradili s Krnovem
Mužský A-tým o víkendu nastoupil v rámci 4. kola na domácí palubovce proti Krnovu.

ZLÍN LIONS vs. FBC ORCA KRNOV 7:4 (1:0, 4:1, 2:3)

Muži se v lize podruhé představili před domácím publikem a opět slavili výhru. Daří se jim ale i venku. Po čtyřech kolech mají na kontě čtyři výhry a jsou tak v této sezoně stále stoprocentní. 

První třetina začala ve vlažnějším tempu. Jakoby se úvodní minuty oba týmy teprve hledaly. Postupem času ale začali mít Lvi více ze hry a začali si tvořit slibné brankové příležitosti. Bohužel se jim nedařilo v zakončení a šance tak končily buď vedle brány nebo na hostujícím golmanovi. Své šance se naštěstí nedařilo proměňovat ani Krnovu a tak to vypadalo, že se do šaten půjde za bezbrankového stavu. V 17. minutě ale dostali velkou příležitost hosté, když byl vyloučen jeden z hráčů domácích. Lvi oslabení nejen přečkali, ale dokázali v něm i skórovat. Několik vteřin před návratem vyloučeného hráče se prosadil Baroň. První třetina tak skončila vedením Lvů 1:0. 

Vstup do druhé třetiny se zlínským hráčům vydařil. Ve 22. minutě se k míčku před bránou dostal Samohýl a prostřelil golmana Krnova. Ve 26. minutě navýšil skore na 3:0 přesnou ranou Ondroušek. Ve 28. minutě se poprvé prosadili i krnovští a snížili na rozdíl dvou branek. Ke konce třetiny si oba týmy vytvořily ještě několik šancí, ale góly už padaly jen do jedné brány. Přesné zásahy zapsali Haša a Vodica a před třetí třetinou tak svítilo na výsledkové tabuli skóre 5:1. 

Do poslední části vstoupili krnovští ve snaze výsledek ještě minimálně zdramatizovat. Což se jim podařilo díky nedisciplinovanosti domácích Lvů. Krnovští nejprve využili dvojnásobnou přesilovku 5 na 3 a následně i pokračující přesilovku 5 na 4. Během minuty tak opět snížili na rozdíl dvou branek (5:3). Větší drama ale muži nepřipustili a po rychlých brankách Haši a Vodici navýšili vedení na 7:3. Na konci zápasu už jen korigovali hosté brankou na 7:4 a muži tak mohli slavit čtvrté vítězství v této sezoně. 

Branky (asistence): 19. Michal Baroň (Malošík), 22. Michal Samohýl (Vo. Blažek), 26. Lukáš Ondroušek (Jiříček), 33. Jakub Haša (Vodica), 38. David Vodica (Haša), 51. Jakub Haša (Vondřejc), 53. David Vodica (Vondřejc) - 28. Dominik Menzel, 49. Filip Fňukal, 50. Filip Fňukal, 59. Jaromír Filip

Sestava: Bartík, Šauer - Haša, Vl. Blažek, Horník, Baroň, Vondřejc, Malošík, Chalabala, Kresa, Vo. Blažek, Vodica, Jiříček, Samohýl, Ondroušek, Javořík

Další utkání mají muži na programu v neděli 9. října od 16:00 hod. v Uničově.