FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

A-tým mužů postupuje do 5. kola Poháru Českého florbalu

A-tým mužů postupuje do 5. kola Poháru Českého florbalu
Mužský A-tým se ve středu večer utkal ve 4. kole Poháru Českého florbalu s regionálním rivalem ze Vsetína.

ZLÍN LIONS vs. FLORBAL VSETÍN 14:2 (3:1, 5:0, 6:1)

Zápasy se Vsetínem slibují vždy zajímavou podívanou. A nejinak tomu bylo i tentokrát. Spousta branek, drtivá většina však jen do jedné brány. Kdo čekal napínavou bitvu do posledních minut, nedočkal se. Nebylo však třeba smutnit. Byli to zlínští Lvi, kdo v tomto utkání dominoval a zaslouženě si došel k vítězství a postupu do dalšího kola pohárové soutěže. 

Do vedení dostal zlínské již ve 4. minutě Vodica. Na tuto branku ale rychle odpověděli vyrovnávací brankou vsetínští. Do konce třetiny se stihli prosadil ještě Holiš s Horníkem a po první třetině se tak šlo do kabin za stavu 3:1 pro domácí.

Ve druhé třetině Lvi stupňovali tempo hry, na které hosté nedokázali reagovat. Množství šancí zužitkovali 5 brankami postupně Haša, Vodica, Jiříček, Veselý a opět Vodica, který završil hattrick. Před poslední částí si tak muži vypracovali pohodlný náskok 8:1.

Ani ve třetí třetině Lvi nepolevovali a skóre zápasu ještě navyšovali. Po další brance Veselého se podruhé v utkání prosadili vsetínští. To bylo ale z jejich střeleckého pohledu vše. V poslední patnáctiminutovce dovršili své hattricky Veselý s Hašou, které doplnili přesnými zásahy ještě dvoubrankový Jiříček a Baroň. Konečný výsledek 14:2.

Zlínští Lvi předvedli výborný výkon, který jim zajistil postup do další fáze Poháru Českého florbalu. V něm se utkají se silným soupeřem. Do Zlína totiž zavítá prvoligový tým Bulldogs Brno. 

Branky (asistence): 4. David Vodica (Jiříček), 8. Jakub Holiš (Baroň), 20. Filip Horník (Vl. Blažek), 22. Jakub Haša (Vo. Blažek), 24. David Vodica (Jiříček), 29. Adam Jiříček (Malošík), 37. Jan Veselý (Jiříček), 40. David Vodica (Kresa), 42. Jan Veselý (Jiříček), 47. Jan Veselý (Holiš), 50. Jakub Haša (Vl. Blažek), 52. Adam Jiříček, 54. Baroň (Chalabala), 59. Jakub Haša (Vl. Blažek) - 5. Tomáš Zubek, 44. Robin Macek

Sestava: Bartík, Vičánek - Baroň, Malošík, Haša, Horník, Vl. Blažek, Vo. Blažek, Vondřejc, Kresa, Štěpánek, Chalabala, Jiříček, Vodica, Veselý, Bureš, Holiš