FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Mužský A-tým zahájil sezonu vítězstvím

Mužský A-tým zahájil sezonu vítězstvím
Muže čekal o víkendu výjezd do Starého Města na utkání 1. kola divize proti nováčkovi soutěže ze Slovácka.

FBC SLOVÁCKO vs. ZLÍN LIONS 3:4 (1:1, 2:2, 0:1)

Muže čekal na úvod nováček soutěže - tým FBC Slovácko. Ten si postup do divize zajistil 1. místem v loňské sezoně regionální ligy. Začátek utkání mu ale nevyšel dle představ. Hned v 1. minutě využil zaváhání obrany Haša a poslal zlínské do vedení. Další branku ale Lvi v první třetině nepřidali. Byli to naopak florbalisté Slovácka, komu se podařilo ve 13. minutě skórovat a bylo jasné, že nenechají Lvům v prvním domácím divizním utkání nic zadarmo. Po dvaceti minutách se tak šlo do šaten za nerozhodného stavu 1:1. 

Do druhé třetiny vstoupili Lvi s daleko lepším nasazením. Již ve 23. minutě vrátil vedení zlínskému týmu Vondřejc. Domácí přečkali několik dalších slibných šancí Lvů a v 27. minutě bylo opět vyrovnáno. Za pouhou minutu ale opět vrátil vedení Lvům Ondroušek. V závěru třetiny se i napotřetí podařilo domácím vyrovnat a stav před poslední periodou tak byl vyrovnaný 3:3.

Ve třetí části chtěli oba týmy strhnout zápas na svou stranu. Dlouho se nedařilo nikomu proměnit své šance až se v 51. minutě prosadil v přesilovce přesnou střelou Javořík. Na tuto branku již domácí odpověď nenašli. Nepomohla ani závěrečná powerplay 6 na 4 a první tři body do tabulky si tak odvezli domů zlínští Lvi. 

Branky (asistence): 13. Číž (Zatloukal), 27. Číž (Bistrý), 30. Otépka (Korber) - 1. Haša, 23. Vondřejc (Haša), 28. Ondroušek (Kahoun), 51. Javořík (Baroň)

Sestava: Šauer, Bartík - Haša, Malošík, Vl. Blažek, Horník, Vondřejc, Baroň, Javořík, Chalabala, Kořének, Vo. Blažek, Samohýl, Žáček, Ondroušek, Kresa, Kahoun

Komentář trenéra Zlín Lions (V. Blažek): ‚‚Očekávali jsme namotivovaný tým, který na nás taky doslova vlétl. První třetinu jsme ještě nebyli nastavení na soutěžní utkání, což se změnilo ve druhé a třetí třetině. Tam jsme si vytvořili spoustu šancí, ale ty se nám nedařilo proměnit. V zápase jsme se několikrát zbytečně oslabili a to nám bralo herní čas a narušovalo tempo. Je jisté, že se z místní tělocvičny budou odvážet body těžko."

Komentář trenéra domácích (J. Chromek): ‚‚S našim prvním divizním zápasem jsem velmi spokojen. Hra byla celou dobu vyrovnaná "nahoru, dolů". Ve hře se nám skvěle ukázala naše letní příprava na které celou sezónu budeme stavit. Aktuálně se musíme zaměřit na klidu v bránění, protože jsme se nechali 3x celkem zbytečně vyloučit, což nás stálo proti tak kvalitnímu soupeři hromadu sil a možná i rozdíl v konečném výsledku. Na konec bych rád poděkoval všem fanouškům za krásnou atmosféru a soupeři za perfektní zápas!"

Příští utkání odehrají muži na domácí palubovce v sobotu 17. 9. od 16:00 hod. na SPŠ Zlín proti dalšímu nováčkovi soutěže, týmu Fbc Šternberk.