FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Dorostenci zahájili sezonu v Ostravě

Dorostenci zahájili sezonu v Ostravě
Hned v úvodu sezóny cestovali dorostenci v rámci 1. ligy dorostenců do Ostravy, kde se v prvním koši utkali s Vítkovicemi a Havířovem. O kvalitní soupeře tak nebyla nouze.

ZLÍN LIONS vs. 1. SC TEMPISH VÍTKOVICE 2:5 (1:1, 1:3, 0:1)

Věděli jsme, že nás čeká velmi kvalitní soupeř, který nastoupí v kompletní sestavě. Do utkání jsme vstoupili moc dobře, se soupeřem jsme hráli vyrovnaně zejména díky precizní obraně. Ve druhé třetině ale přišel nepochopitelný útlum, Vítkovicím se podařilo v intervalu jedné minuty vstřelit dvě branky. Díky proměněné přesilové hře jsme dokázali zareagovat a snížit. Soupeř ale ve v poslední části hry dominoval, přidal ještě jednu branku a zaslouženě zvítězil 5:2.

Branky (asistence): 3. Tkadlec (Kresta), 28. Hala (Tkadlec)

ZLÍN LIONS vs. TORPEDO HAVÍŘOV 5:3 (2:0, 2:1, 1:2)

Tempo zápasu s Havířovem bylo o dva rychlostní stupně pomalejší, kluky jsme již před zápasem upozorňovali, ať se tempu soupeře nepřizpůsobí. Opak byl pravdou a v páté minutě jsme nebyli daleko od toho, abychom si vzali oddechový čas. Kluci se probudili, vstřelili dvě branky. Soupeř pak ještě snížil a začaly se dít věci. Kluci odešli fyzicky a jen díky dvěma famózním zákrokům Matěje Outraty jsme udrželi vedení až do konce zápasu.

Branky (asistence): 8. Čuba (Klímek), 10. Čuba (Nedbálek), 20. Čuba (Pavel), 22. Kresta (Hala), 45. Tkadlec

Komentář trenéra Matěje Koňaříka: ‚‚Do Ostravy jsme vydali jen s jedenácti hráči do pole. Chtěli jsme vědět, jak kluci zvládnou hru na dvě pětky proti kvalitním soupeřům. Bohužel pouze několik hráčů zvládlo zápas, tak jak bychom si představovali. Technicko-taktické věci nám až tak velký problém nedělají, ty vypilujeme společně na trénincích, ale fyzickou kondici budou muset kluci dohnat individuálně, jinak soupeřům stačit nebudeme. Už za čtrnáct dnů jedeme do Havířova, a pokud chceme setrvat v prvním koši, je třeba vyhrát! Čeká nás dost práce, na kterou se samozřejmě těšíme. :)"

Sestava: Drábek, Outrata - Klímek, Čeček, Kurtin, Vymazal, Tkadlec, Kresta, Hala, Nedbálek, Čuba, Pavel, Řehánek