FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Salming Cup 2022 - Starší žáci mezi 4 nejlepšími týmy

Salming Cup 2022 - Starší žáci mezi 4 nejlepšími týmy
V termínu od 26. 8. do 28. 8. se v Praze uskutečnil mládežnický florbalový turnaj Salming Cup. Na turnaji se představily tři Lví kategorie - starší žáci, dorostenci a junioři. V tomto článku se podíváme, jaká byla cesta turnajem nejmladší kategorie starších žáků.

STARŠÍ ŽÁCI - YOUNGSTARS U15

V týmu kategorie U15 panovala hned od začátku turnaje skvělá atmosféra. Po cestě vlakem jsme se vydali na halu v Kunraticích, kde jsme měli odehrát všechny naše zápasy základní skupiny. 

Zlín Lions vs. FBC Štíři České Budějovice 4:3

Hned v prvním utkání dostal prostor v brankovišti Venca Mikulík. Zápas byl v naší režii a soupeř tak neměl možnost vytvořit si nějaký větší tlak na naši branku. Bohužel, smolné góly dovolili soupeři dostat se, i přes naši herní nadvládu, na koně a zdramatizovat tak konec utkání. Štěstí ale stálo na naší straně a my si tak mohli připsat první tři body do tabulky. 

Zlín Lions vs. Tatran Střešovice 1:7

V páteční podvečer nás čekalo utkání, na které jsme se všichni těšili. Bránu si tentokrát vzala na starost posila z mladších žáků Tom Vrla, který odchytal i zbytek zápasů na tomto turnaji. 

Našim soupeřem byl domácí výběr střešovického Tatranu. Mnoho hezkého florbalu a mnoho útočných akcí bylo k vidění v úvodu utkání. Šancí jsme měli nespočet, avšak zatímco náš soupeř hrál na počet vstřelených gólů, my hráli na počet trefených tyček a břeven (to bychom vyhráli 7:1). Bohužel se hraje florbal na góly a my tak okusili prohru hned první den na pražském turnaji. 

Zlín Lions vs. Předvýběr.CZ Florbal MB 5:3

Sobota se nesla ve znamení výher. Jako první si tým z Baťova města připsal cenný skalp týmu z Mladé Boleslavi. Bohužel toto utkání bylo ovlivněno příliš mnoho vyloučených hráči na naší straně. Pět vyloučení je na jedno utkání opravdu mnoho. Po tomto zápase si převzal tým trenér Mira Kořenek a doplnil tak do dvojice Toma Večeřu místo trenéra Vondyho, který odjel na zápas mužů. 

Zlín Lions vs. Gorily Plzeň 3:2

V osmifinálovém zápase jsme se utkali z Plzní. Tady se nám nedařilo dostávat se do střeleckých pozicí, protože soupeř velmi dobře blokoval. A co prošlo, to pochytal soupeřův golman. Zápas jsme ale nakonec zvládli a postoupili do dalšího kola.

Zlín Lions vs. Kanonýři Kladno 6:5 sn. 

Poslední utkání sobotního dne bylo jako na houpačce. Našim klukům se povedlo rychle dostat do vedení, které díky dalším dvěma brankám navýšili až na rozdíl tří branek. Soupeř ale nesložil zbraně a brzy to byl on, kdo se dostal na koně a v psychické výhodě se dokonce dostal do vedení. Do konce utkání jsme ale ještě stihli skóre zápasu vyrovnat a rozhodnout tak musely nájezdy. Souhra precizní techniky našich hráčů a skvělých zákroků gólmana nakonec znamenala postup do semifinále.

Zlín Lions vs. FBC Liberec 4:9 

Po postupu mezi nejlepší čtyři týmy turnaje jsme věděli, že už to je úspěch. Do neděle jsme vstoupili s cílem nejvyšším. Do prvních okamžiků jsme vstoupili velmi vlažně. Hlavou jsme byli ještě na snídani a než jsme se stihli probrat, už jsme prohrávali 0:3. Do půle utkání stihl ještě Macharáček snížit stav na 1:3, ale to bylo od zlínských florbalistů vše. Bohužel jsme se neprobudili ani ve druhé polovině utkání a zcela zaslouženě jsme si došli pro prohru. Toto utkání bylo také ovlivněno smolným pádem a následným přilehnutím ruky Ondry Martínka. Ten odjel ihned po zápasu záchrankou do FN Bulovka, kde měl tu nejlepší péči. Doufáme, že se Ondra co nejrychleji uzdraví. Budeme držet palce s rekonvalescencí a těšíme se, jak Ondru zase uvidíme prohánět soupeře na palubovce.

Zlín Lions vs. ACEMA Sparta Praha 2:6

Čekalo nás utkání o třetí místo. Soupeřem byla Sparta. Fanoušci nás hnali dopředu a my chtěli napravit vyhoření z posledního zápasu. Vstup do utkání jsme měli excelentní. Po první půli byl stav utkání 2:1. Dokázali jsme hrozit z každé chyby soupeře, který měl velké štěstí, že jsme neproměňovali gólové příležitosti. I přes snahu o vstřelení gólů se nám nepovedlo proměnit naše šance a my tak skončili na konečném čtvrtém místě. 

‚‚Turnaj byl pro nás určitě cennou zkušeností a motivací do další práce. Ukázal nám, v jakých aspektech hry máme největší mezery. Jsem rád, že kluci viděli konkurenci i mimo naši ligu a doufám, že to hráče donutí se nadále zlepšovat. Moc mě mrzí zranění Ondry, který je neodmyslitelnou součástí týmu. Doufám, že se brzo na tréninku uvidíme. Mrzí mě mizerný vstup do zápasu s Libercem. Z takových zápasů se musíme poučit a snažit se takové excesy už neopakovat," ohlíží se za turnajem trenér Honza Vondřejc.