FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Salming Cup 2022 - Ohlédnutí za turnajem dorostenců

Salming Cup 2022 - Ohlédnutí za turnajem dorostenců
V termínu od 26. 8. do 28. 8. se v Praze uskutečnil mládežnický florbalový turnaj Salming Cup. Na turnaji se představily tři Lví kategorie - starší žáci, dorostenci a junioři. V tomto článku se podíváme, jaká byla cesta turnajem našich dorostenců.

DOROSTENCI - CHALLENGE U17

Na přípravný turnaj do Prahy vyrazili dorostenci v obměněné sestavě, silný ročník 2005 přešel do juniorů a cíl turnaje by jasný. Utužit partu, vyzkoušet si různé posty a naladit se na sezónu v 1. lize dorostenců. 

Zlín Lions vs. FbC Hradec Králové 6:2

Na úvod turnaje jsme hráli proti Hradci Králové. V základních skupinách se hrálo pouze 2x15 minut, takže času moc nebylo. V první polovině utkání jsme se ujali čtyřbrankového vedení, to jsme již nepustili a zápas jsme dovedli do vítězného konce. 

Zlín Lions vs. FBŠ Bohemians 0:1

Utkání s Bohemkou bylo o jeden rychlostní stupeň výše, soupeř na nás vletěl a my jsme se prezentovali dobrou obranou. Rychlé rotace, sebevědomí a individuální technika soupeře nám dělala velké problémy. Bez vstřelené branky však vyhrát nejde a tak jsme s Bohemians zaslouženě prohráli 0:1. 

Zlín Lions vs. Florbal Mladá Boleslav 2:4

Do utkání jsme vstoupili dobře, hned v první minutě jsme se ujali vedení. Soupeř však přidal, utkání otočil a i přes závěrečný nápor a závěrečnou power play jsme odešli poraženi 2:4, což pro nás znamenalo předkolo play-off. 

Zlín Lions vs. FBC Ostrava 2:0 

Do předkola jsme nastoupili v ranním zápase proti Ostravě, kterou známe z 1. ligy dorostenců. Brzy jsme se se ujali vedení, výborně jsme bránili a blokovali střely a utkání zakončili čistým kontem brankáře Matěj Drábka. 

Zlín Lions vs. FBC Liberec 1:2 

Věděli jsme, že s Libercem půjde o velmi těžké utkání, což se potvrdilo. Jako první se ujal vedení soupeř, my jsme však dokázali čtyři minuty před koncem utkání srovnat a rozhodovaly tak samostatné nájezdy. V těch kluci ukázali velké sebevědomí a díky trefám Čečka a kapitána Matěje Klímka jsme se prokousali do čtvrtfinále. 

Zlín Lions – Gullivers Brno 3:4

Ve třetím zápase dne jsme nastoupili proti Gulliverům, kteří byli odpočatí, protože vyhráli skupinu. Nás tedy čekal třetí zápas hraný na 3x15 minut. V úvodu zápasu na nás soupeř vletěl, využil své energie a v polovině zápase vedl už 3:0. V poslední třetině ale ukázali kluci velké Lví srdce, když se dvěma góly dotáhli na rozdíl jedné branky. I přes velký závěrečný nápor a velké šance se nám však nepodařilo vyrovnat a s turnajem jsme rozloučili ve čtvrtfinále, když nás vyřadil pozdější vítěz turnaje. 

‚‚S celým průběhem turnaje jsem moc spokojen. Skvěle jsme týmového ducha posílili na čtvrtečním infarktovém fotbale Slavie proti polskému týmu Raków. Třebaže jsme před turnajem měli jen čtyři tréninky, na kterých jsme nebyli kompletní, tak se ukázalo, na jaké hráčské vazby můžeme spoléhat. Víme, že se můžeme opřít o kvalitní brankářskou dvojici, v obraně tvrdili muziku Venca a Mates, které čeká letos zejména juniorská liga, kde se rozhodně neztratí. Musím zapracovat na zakončení, ve kterém jsme v klíčových momentech selhali a rozhodně také vložíme do každé TJ kondiční bloky. Kluky musím pochválit za předvedené výkony a chování během turnaje a všichni už se těšíme na první utkání nejvyšší dorostenecké ligy," komentuje turnaj trenér Matěj Koňařík. 

Sestava: Drábek, Outrata - Klímek, Čeček, Kurtin, Štětkář, Nedbálek, Vymazal, Čuba, Tkadlec, Kresta, Hala, Fabrika, Skopalík, Balner